Велико Търново-моят град!


Здравейте, аз живея във Велико Търново - старата столица на България. Живял съм в София и мога да твърдя уверено че изборът ми да се преместя тук е бил правилен. Икономически погледнато Търново предлага много възможности за работа и кариерно развитие в различни сектори - транспорт, логистика, производство, услуги, комуникации, търговия. Градът е много развит откъм магазини,
строителство и образование. Заслужава си да се живее тук - като заплащане е сравнимо със същата сфера в големите градове, а всъщност е спокойно за живот и предлага повече забавления и свободно време. Няма задръствания, разстоянията са малки, почти навсякъде може да стигнете пеш, има много исторически забележителности. голяма туристическа дестинация е за чужденци, а пазара на имоти процъфтява заради руснаци, англичани и българия, търсещи
спокойствието. Ела ми на гости за да разберете.
През цялата година има културни събития - концерти, театри, мюзикъли и фестивали.
Нощно време има толкова забавления, че ако дойдете и постоите една седмица, няма да искате да си тръгнете от Търново.
Със семейството ми сме доволни, че има места в детските градини и ясните за децата ни.
За по-големия има достатъчно клубове по интереси - плуване, бойни спортове, футболен клуб, стрелба с лък, шах. Спортните и детски площадки с реновирани из целия град и предлагат спокойна среда за подрастващите и техните родители.
Какво повече може да поиска човек в днешно време в съвременна България?!?!
Дайте вашето мнение ако сте посещавали нашия прекрасен град, пък ако имате забележки също така ще се радвам да разбере какво бихме могли да подобрим в него!
Наясно съм, че винаги ще има недоволни от липсата на паркоместа например или че през уикендите заведенията са пълни с чужденци, главно румънци, и няма къде да седнеш за обяд.
Но това са нормални неща за туристически град, пълен с университети, фабрики, магазини, млади хора, производство, ново строителство и перспективи за развитие и растеж.
Надявам се да се видим и да се убедите в думите ми при посещение на Велико Търново- градът на историческата крепост Царевец и неговата дългогодишна история, изпълнена с много съдби на Велики царе, пазещи духа на България жив и до днес.