Разглезването на децата


Здравейте. Реших да пиша за една тема,която мисля,че вълнува всички родители на малки деца,както и техните баби и дядовци. Какво означава разглезено дете? Сигурно сте си задавали въпроси как да не го разглезя,кое е правилно и кое-не. Аз разбрах какво е глезено дете чак след като го преживях лично и ще знам кои грешки да не правя с бъдещото ми дете.
Разглезени деца виждам и всекидневно на работата ми. Това са деца,които по много умел начин
успяват да манипулират своите родители.Да,когато е по-малко е трудно да му обясниш или да спреш рева му,когато иска нещо.
Но истината е,че трябва да бъдем твърди с тях от малки.
Трябва ясно да се разбира кое може и кое не. Докато са малки сме склонни да правим грешката да им даваме всичко,което поискат-защото са малки,сладки и ще го зарадваме. Но идва момента в който вече трябва да има ясно поставени граници. Повярвайте,че
дори веднъж да отстъпите и да започнете да позволявате да ви се качват на главата-така ще си и остане. Ще се държи по същия начин и следващия път,когато поиска нещо. Какво виждам най-често?
Деца,които искат нещо,но родителите им не им го дават-не защото са лоши а защото неможе да даваме на децата си всичко,което поискат. В този момент то започва да плаче,да пищи ако е по-малко,а ако е по-голямо се започва с "моля ти се","искам",цупене,сърдене и накрая родителите вече ядосани му купуват това,което иска. Ето тук е нишката,която се пручепва. Ние знаем,че то няма нужда от това,че това е вредно за него или просто е поредното нещо,което иска,но заради неговото държание му го купуваме. Не е виновно детето с държанието си,виновни сме ние,защото сме му позволили да се държи по този начи и то следващия път ще направи същото и знае,че по този начин отново ще получи това,което иска! Много се радвам на добри и спокойни деца,които разговарят с родителите си,питат може ли и ако родителят каже,че не може то просто казва добре или спокойно обяснява защо го иска. Такива искам да бъдат и моите деца! Затова и написах тази статия за вас с която се надявам,че ще бъда полезна за вас,защото както вече казах и аз глезих моето дете и сега виждам къде са ми грешките. Всички искаме да имаме добри деца,които да ни правят щастливи и да се гордеем с тях.