5 неща за живота, за които съжалявам, че научих толкова късно


Рано или късно всеки един човек си задава въпроса: "Какво бих направил/а, ако мога да върна времето назад?" 

padding: 10px 0px 11px; position: relative; max-width: 840px; color: rgb(59, 62, 63); font-family: "Roboto Light"; font-size: 21px;">За съжаление пътят ни е отреден само напред, а не назад, затова би било изключително трудно да променим съдбата си като се върнем в миналото. Много е важно да знаем обаче, че всяко едно решение или грешка, които сме направили, са довели до нашето настояще. 

margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 10px 0px 11px; position: relative; max-width: 840px; color: rgb(59, 62, 63); font-family: "Roboto Light"; font-size: 21px;">Ако наистина можех да се върна назад, едва ли щях да променя нещо. Но като се замисля... може би щях да се върна, за да си дам няколко съвета за живота, които научих през годините.

1. Талантът е нищо без усилен труд!

Тайгър Удс е започнал да играе голф, когато е бил само на една година. Повечето от това, което смятаме за вроден талант, е просто опит, натрупан във времето. 

2. Понякога просто се налага да бъдеш по-успешен от приятелите си! 

За съжаление, докато растем, не всеки един от нашите приятели ще върви нагоре наравно с нас. Дори и много да държат на вас, вашите най-близки хора могат несъзнателно да ви дърпат надолу. В такива случаи просто се запитайте: Ако този човек вече не присъстваше в живота ми, дали бих станал/а приятел с него сега? Дали той/тя ми напомня по-скоро на човека, който съм бил/а или ме провокира да бъда по-добра версия на себе си?

3. Да, важно е как изглеждаш! И то много! 

Външният ти вид оказва огромно влияние върху отношението на хората към теб. Може и да не ти се струва честно, но така стоят нещата - ако искаш уважение, трябва да показваш такова, дори и в начина ти на обличане. Едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш за себе си, е да си дадеш сметка точно какво впечатление искаш да оставиш у другите. Ако изглеждаш добре, ще привлечеш много повече позитивно отношение. 

4. Научи се кога да НЕ бъдеш откровен! 

Честността е изключително ценно качество, което не може да бъде оценено подобаващо от всеки. Бруталната искреност няма да ти помогне, ако искаш да построиш империя. Затова преди да дадеш обратна връзка на някого, прецени дали той ще може да "поеме" цялата истина или не. Дори и да искаш да помогнеш на хората като им казваш истината и само истината, не забравяй социалните норми, които трябва да спазваш. 

5. Парите могат да купуват щастие, стига да знаеш как да ги използваш!

Спорът, стар колкото света - дали с пари можем да си купим щастие, е на път да бъде развенчан! Разбира се, че могат, НО трябва да внимаваме за какво ги харчим. Ако "спонсорираш" прекрасни изживявания, които ти дават необходимата опитност, за да продължиш нагоре, то тогава давай - харчи! Но, ако трупаш ненужни вещи, надявайки се да се почувстваш доволен от живота си, тогава си на грешен път.