ванилов щтрудел


Здравейте приятели,днес в моя блог искам да ви представя една много любима в къщи ре цепта казва се ванилов щтрудел.Рецептата е от интернет простанствотво но е с малки подобрения от мен.Приготвам по вкуса на хората в къщи,тези които решат да го пробеат със сигурност няма да съжалят.Не е от най-бързите рецепти но пък резултата е доста добър и си струва усилията.
необходими продукти 
1пакет кори за баница на Фамилия,още по-добре
ако се използват тези за бакава.
3 яйца
4супени лъжици захар
100млл олио
100грама гриз
200грама кисело мляко
1 пакет бакпулвер
за крема
1литър прясно мляко
3пакета ванилов пудинг от по 37грама всяко
10супени лъжици захар
още пудра захар за поръсване на ваниловия щтрудел
Пудинга се вари кактое указано на опаковката и се оставя
да се охлади много добре.
Приготвя се сместта за намазване на корите.Белтъците се бият със щипка сол до твурд сняг,след това се добавя на части захарта при непрхекъснато разбиване.
ПБрибавят се жълтъците,олиото,гризта,бакпулвера,киселото мляко,като след всеки продукт се рсзбива много добре с миксер.
Взема се една кора,,намазва се със сместа ,около две три супени лъжици,отгоре се слага още една кора,пак се маже със смес,после още една и смес,така се редят три кори и между тях смес.Върху третата кора най-отгоре в широката част се сага от пудинга по дължината на кората и се завива на руло,след това на охлюв,така се процедира със всички кори докато свършат,
Взема се тава намазва се със олио и в нея се подреждат навитите на охлюви кори,аз вместо да намажа тавата със олио я постлах с хартия за печене.
Отгоре щтрудела сенамазва с останалата смес с която мазахме корите и се запича на 180градуса в предварително загрята фурна до порозовяване.

мога да ви пожелая приятен апетит.