Уикенд край София


Времета все повече се затопля и ни се иска да прекарваме свободното си време навън.Аз ще ви представя няколко хубави идеи за разходка навън сред природата около София.
 Първото за което се сещам е крепостта Боженишки урвич.Тя е розположена на около 80км от София в посока Ботевград .До крепоста се стига лесно и пътя е добре проходим.
Има страхотна алея за разходки и има около 10 беседки за отдих ,на полянката има и чешма.Това е
прекрасно място за един обяд и отдих.
Второто което ще ви представя е Гео парк иИскър-Панега.Намира се на около 110 км от София и на 2 км от Луковит.Пътеката минава изцяло покрай река Златна Панега. Този парк е прекрасно място за релакс през уикенда.
Третото за което ще ви разкажа е за Цари мали град в с.Белчин.Намира се на 50 км от София.Най - краткият път е през Бистрица ,Железница и още няколко малки села.Стига се с кола
за около 45 минути.
Там можете спокойно да прекарате цял ден,защото около крепоста има изграден цял парк с забавления за малки и големи.
Четвъртото за което ще ви разкажа е паметника “ Дядо Йоцо” . Той е паметник, намиращ се съвсем близо до София. От него се разкрива феноменална гледка към Искърския пролом, място за което много автори са писали, включително е и едно от любимите места на самия Вазов. Красотата на природата там определено си заслужава, а за ентусиастите ще препоръчам и Вазовата екопътека.
Петото за което ще ви разкажа е за село Чавдар .Село Чавдар е една малка перла в балкана, която се намира на около 1 час път от град София.То е едно от най-красивите и подържани села в България.
Дано съм ви била полезна с моите предложения за прекарване на уикенд край София.