АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ... fatal error!!!


Абитуриентските балове наближават(има - няма 2 -3 месеца) и заедно с това задължителното "ЗА" и "ПРОТИВ" тях.Но не за това ми е думата.Навлизайки в своя разгар, ща не ща всяка година и АЗ ставам волен или по принуда свидетел на случващото се на улиците и по заведенията.Години наред картинката е една и съща, а имено, нещо средно между кич, цирк и парад на улични жрици и батки от ранната демокрация! Роклите стават повече за кабаре или
комедийно шоу, отколкото да радват с красота или изисканост. Явно такива са вижданията на днешните млади "ДАМИ" и според тях да наденеш подобни костюмчета си е гордост, а не срам! Или искат да разсмеят всички с визията си, само дето аз явно съм изгубила чувството си за хумор и оставам видимо втрещена, отколкото развеселена. А в косите ... вафлички, вафлички!!! Гледам ги... едни ухилени и доволни от себе си младежи, и нямам никакви съмнения – те
си се харесват и така! Повечето даже вече излизат извън пределите и на чалга стила и достигат някакви незнайни висоти на идейните си открития, които да се чуди човек как им се раждат в главите. Момченца облечени в стила на Радо Шишарката от ранния му период, с току - що наболи мустачки и среден стадий акне, държат запотени бутилки и се наливат след всяко гръмогласно 3, 4, 5... 11, 12. и т.н. То не са коне, каляски.... явно някои искат да приличат на Пепеляшки, но Тиквата в тях си личи от километри!  Останах разочарова... БМВ-та, Майбаси, Джипове с размерите на двуетажни автобуси.... а много ми се ще да видя я космически кораб, я ракета... отблизо... надявам се тази година! ;)
Апропо, помните ли Лепа Брена и Хисарския поп?!?!?!?!?!?
Децата спряха да правят разлика между Молиер, Мопасан и Монтескьо. За тях Бетовен е просто куче!Спряха да пишат и говорят правилно. ВПИ-тата (Висш Педагогически Институт) започнаха да бълват слабо подготвени учители, които сега са професори и доктори на науките, а не знаят материала си! Но пък стават известни с мераците си към студентките си и вече НСА(Национална спортна академия) означавало Няма Секс с Адриналинка!Дойдоха „промените” и отнеха правото на учителя да гони от час, както и да пише двойка за годината – и ето ти резултата, учениците си правят каквото си искат, а учителите са обвинявани, че нямат подход. Правописът и правоговорът вече са отживелица! 
Напомних ви за Лепа Брена, защото когато трябваше да се слуша БЪЛГАРСКО се слушаше гръцко, турско, македонско, сръбско … помните ли? Ето за това държавата ни е на този хал и за това децата ни са абитуриенти (проститутки или мутри) … защото ние като общество не ставаме за нищо!
Та в тоя ред на мисли DA JIVEE BG PROSVETATA, KULTURATA I SLAVQNSKATA PISMENOSТ!