Как да се справим с болката!


 Нищо в живота не е постоянно, дори сега да вали, все някога ще спре. След мрака идва светлината, Вселената ни го напомня всяка сутрин, но ти забравяш и вместо това вярваш, че нощта ще продължи вечно. Ако положението в момента не е "розово" не се тревожи, защото и това ще мине. Болката е част от израстването ни и когато една врата се затваря, се отваря друга и е време да продължим. Само защото ти е трудно, не означава, че си се провалил/а.
Бъди търпелив/а, защото всичко ще се нареди. Тревогите и мрънкането не променят нищо и ако си забелязал/а тези, които се оплакват най-много, постигат най-малко. Дори да те боли сега или да си се провалил/а, това не е краят. Краят настъпва, когато решиш да не правиш нищо, а само да се оплакваш. Не позволявай на сенките от миналото да затъмнят бъдещето ти. Всяко препятствие е стъпка напред, не го забравяй. В началото ще излезеш от зоната си на
комфорт, ще ти е трудно, ще се страхуваш, но трябва да продължиш, защото усилията винаги се отплащат. Негативното отношение на другите не е твой проблем, не позволявай на чуждата злоба да те промени и не приемай нещата лично. Това, което е писано, ще стане. Понякога просто трябва да направиш крачка назад, да си поемеш въздух и да изчакаш правилния момент. Ключът към щастието е да вярваш в себеси, да поемаш рискове, да падаш понякога, да се радваш на малките неща и да се учиш всеки ден. Животът е дългосрочно приключение с изненади и препятствия. Може би няма да се стече по начина, по който си си представял/а, но един ден ще се озовеш точно на мястото, от което си се нуждаел/а. Не е нужно да се тревожиш за всяка крачка, да премисляш всяка стъпка и да се съмняваш във всяко решение. Усмихвай се на грешките, живей за мига и се наслаждавай на живота! Продължавай напред и не се страхувай да опиташ отново и да обичаш отново. Не позволявай на жестоките уроци на съдбата да те спират и затварят, защото ние се учим от най-тежките моменти. Понякога ни се струва, че всичко, което е можело да се обърка, се е объркало или че няма изход, но изход винаги има. Понякога се налага да преминем през най-лошото, за да постигнем успех. Не се тревожи за това, което не можеш да промениш. Обичай с цялото си сърце, бъди благодарен за всичко, което имаш, работи с отдаденост  и ако паднеш-стани и продължи напред!