Козметични съвети


Козметични съвети за всяка дама!
Всяка жена иска да има здрава и разбира се дълга коса,нали така?Има няколко метода,които могат да ви помогнат да въстановите косата си изцяло.Тава са домашно приготвените маски за коса!
От опит казвам,и споделям с всички вас,как аз въстанових косата си.
Може да звъчи налудничаво,но аз правя микс от няколко маски в една.Ефекта е зашеметяващ!А ето и нужните съставки:
Алое
вера,мед,чесън,майонеза,кисело мляко,масла(поръчах от интернет бутилка,която съдържа всички масла за коса),банан,оцет,зехтин.От всички тези неща,сложих по една супена лъжица.Намазавате цялата коса обилно,след това слагате шапка за баня(аз сложих обикновен найлонов плик)и стоите с маската минимум 30мин.След това изплаквате обилно с вода.
Друга маска,която си правя често е само с две съставки:зехтин и мед.Смесвам две супени лъжици
зехтин и две супени лъжици мед.Нанасям,но повече наблягам в корените.Стоите отново 30мин и изплаквате.
Може да изпробвате и тази.За нея е нужно да имате лук,кокосово масло и алое вера.
Начин на приготвяне:
Настъргвате лука,след това отделяте вътрешността на алоето и смесвате с кокосово масло.Прецеждате лука,за да остане само сока,при него добавяте сместта от алое и кокосовото масло.Рабивате добре и нанасяте в корените.Стоите 25-30мин.Накрая изплаквате.Тази маска е за разтеж!
От години насам всеки хвали маската,която съдържа газ,мас,оцет и жълтък.Аз никога не съм я пробвала,но тези които са я пробвали са много доволни.
Друг начин,освен маските за коса да защитите косата си е,да я пазите.Какво искам да ви кажа?Много е важно да не спите върху косата си.Когато лягате върху нея,вие нарушавате,структурата на косъма.Много важен фактор е и как се сресвате!Внимателно сресвайте косите си,не дърпайте.Дори да е заплетена,напръскайте с нещо за лесно разресване.Много е важно да сресвате косите си от долу на горе,а не обратното.Никога не сресвайте косите си,докато са мокри!Когато косъма е мокър,той става еластичен,и вие опитвайки се да се срешите,опъвате косъма и той се къса!Изчакайте да ви изсъхне косата и тогава я срешете!
Сешоар!Аз никога не ползвам сешоар!Защо?Защото,той също уврежда косъма!Преса за коса,много рядко използвам,може би веднъж на 6-7 месеца.
Дано да ви е била полезна статията,която написах.Това са изпробвани(почето)маски за коса и съм много доволна.Косата ми е под д****о.И още нещо!Дами не пръскайте пари за скъпи козметики за коса,просто надникнете в кухнята и вижте какво имате.Направете си маска сами,не е нужно да я купувате!Пестете пари!Резултатите ще ви изумят!Веднъж направите ли си домашна маска за коса,винаги ще искате да я правите,не да я купувате!С малко средства и съставки,става чудо,което прави косата ви разкошна.