Грижа за суха кожа


Сухата кожа е най - потърпевша от студа. Лишена от достатъчно липиди ( мазнини ), сухата кожа не може да се справи сама с прекалено ниските или високи температури и вятъра. При нея не е достатъчно само да бъде подхранвана, налага се постоянна хидратация в дълбочина. Решението е да заложите на защитата и възстановяването. Сутрин подхранвайте с крем с богата текстура. Ако имате навика
да се гримирате или не обичате кремообразните консистенции, изберете олекотената версия на обичайния си продукт за грижа. Имайте предвид, че по принцип той съдържа същите съставки като другия. Вечерта обаче заложите задължително на по - плътна грижа. Ако усещате въпреки това кожата си опъната,  допълнете процедурата със специален продукт (серум), който да й осигури необходимите възстановяващи елементи. При разгримирането използвайте
по-скоро мляко, отколкото лосион или пяна. Веднъж до два пъти седмично нанасяйте подхранваща маска без изплакване. По този начин епидермисът ви ще почерпи всичките му нужни съставки. 
Когато времето е топло - хидратацията е задължителна. Сухата кожа е също толкова потърпевша от слънцето, колкото от студа. Носете с вас спрей с термална вода, а сутрин и вечер нанасяйте овлажняващ крем. Изненадите, които времето ни поднася, влияят върху кожата ни ето кога трябва да повиши вниманието си. 
Вятър 
Заради вятъра епидермиса възприема външната температура с 10 градуса по-ниска, отколкото е в действителност. Това увеличава дехидратацията. 
Дъжд
Вледеняващите му свойства са добре познати, но това,  което най-вероятно не знаете, е, че те са по-опасни от тези на вятъра. Ето защо нулеви те градуси навън са непоносими, докато оцеляването във вода със същите градуси е невъзможно. Колкото и странно да изглежда, дъждът увеличава дехидратирането на кожата. 
Сняг
Има ли вероятност кожата ви да замръзне при температура под 0? Не. За това трябва цялостната температура на тялото да падне рязко. Докато кръвообращението изпълнява функциите си и поддържате 37 градуса, няма опасност.