Съживяване на косата


Днес в моята тема ще пиша за домашни маски за коса и как да съживим изтощената коса.
Както знаем, косъмът може много лесно да се нарани и повреди, особено при нас жените, постоянното боядисване, машите, сешоарите всичко това е моментален унищожител на косата. 
Моята коса беше съсипана точно от боя за коса и преси. 
Тук идва момента в който ще разкажа за няколко домашни маски за коса който ми помогнаха
да си я върна в старата форма и да стане отново жива и мека както преди. Естествено ще дам и няколко съвета как да предотврати унищожаването на косъма или поне по - малко да му вредите. 
Първото нещо е да не използвате агресивни бой за коси, ако са безамонячни е най - добре, другото нещо което е добре да направите е да използвате по - рядко уредите за коса. Козметика за коса трябва да е избрана според вашият тип на косъма, хубаво
е да инвестирате в професионална козметика или поне такава която е по изчистена. 
До тук мисля, че казах най - важните първи стъпки, нека сега пристъпим и към домашните вълшебни маски.
Първата  маска е  с масло от кокос и бадем,  кокосовото масло се разтапя на водна баня и в купичка слагате толкова колкото мислите, че ще стигне да намажете хубаво корените на главата, към него прибавяме и няколко капки бадемово масло, аз нанасях с пръсти по корените с леки масажни движения, после с помощта на гребен разресвах по дължината. След като вече сме намазали хубаво косата, слагаме шапка за баня и върху нея хавлиена кърпа. Така може да седите от 30мим до 2-3 часа, колкото по - дълго, толкова по - добре. Имайте предвид, че ако косата ви е склонна на омазнява, трябва да седите по - малко време и да правите маската само два пъти на месец, ако косата е суха може да се прави всяка седмица.
Деугата маска е от мед, мляко и канела. И тук медът се разстапя на водна баня, слагат се около 3-4 супени лъжици в купичка(след като вече е течен) към него се прибавя 2 супени лъжици канела и 1 супена лъжица мляко, след това процедурата е същата както при маската от кокос и бадем.