Мотивация


Мотивацията е мускул и както всеки друг мускул расте, когато се тренира всрки ден. Много хора не разбират каква е нейната сила, докато не се блъснат в огромната стена, която се изгражда от липсата й. Много хора се оплакват, че нямат мотивация, това е все едно да се оплакваме, че миришем, при положение че сме се къпали преди 2 месеца.
 Ако мотивацията не се тренира,
също като мускул, всеки ден тя намалява. Какво става, когато спрем да използваме дадени мускули? Те отслабват, стават по- малки, защото нямаме нужда от тях, а от Мотивацията ще имаме нужда през целия си живот, затова трябва да започнем да я тренираме още от днес!
 Много е важно да знаем, че усилията, които са необходими, за да бъдем Мотивирани и Успешни, са абсолютно същите като усилията да
бъдем Мързеливи и Провалени. Това е въпрос на стратегията, която сме изградили, и на изпълнението й. 
 Прави неща, които вдигат самооценката и мотовацията ти и помни нещата, които внезапно са те мотивирали да се задействаш или продължиш в дадена посока. 
 Мотивацията не идва отвън. Тя не е цел, която да преследваш, нито мечта, която да сбъднеш. Мотивацията е нагласа на ума, с която извикваш състоянието, в което успяваш да постигаш цели и да сбъдваш мечтите си. 
 Психологично погледнато Мотивацията се заражда от състояние на неравновесие, от наличие на потребност, желание, очакване. След това идва решението, действието и формирането на определено поведение. Реализират се или не поставените цели, което довежда до модификация на вътрешното състояние. 
 Задоволяването на една потребност поражда желание да се задоволи друга, по- висше стояща. Потребността от самореализация не може никога да бъде задоволена, тъй като човек развива непрекъснато своите потенциални възможности. 
 И запомнете, перфектната възможност НЕ съществува. Има само възможности. Теябва време за дялане, за дс си доидат нещата по местата и всичко да си пасне в един момент.