Любов от пръв поглед


Според мен любовта от пръв поглед не съществува. Какво е това любов от пръв поглед? Ти се влюбваш във външноста на човека. За мен това не е любов това е просто привличане. Любов е когато опознаеш даден човек след известно време и се влюбиш в неговите недостатъци и всичко останало. Влюбваш се в душата на човека, а не във външния му вид. За мен външноста е само причина за начало да започнеш да опознаваш някого, но не е причина да се влюбиш в него.
Много хора в днешно време бъркат любовта с привличане или взаимна изгода един от друг. Това не е любов. Желанието ти за сексуален контакт с някого също не е любов. То е част от любовта и не знам защо много хора опетняват това нещо. Спят с хора които даже не познават а да не говорим да имат нещо към тях. Любов е когато душата ти иска другата душа за да стане едно цяла. С пръв поглед виждаш само външноста на човека но не и неговата същност.
Примерно моята връзка не започна с любов от пръв поглед. Дори обратното. Щом видях момчето на мен въобще не ми хареса и не вярвах че някога ще имам нещо общо с него. Беше ми много противен. Естествено всеки си има различен вкус. Благодарение на многото време което прекарахме заедно аз успях да го опозная и осъзнах че външно може да не е принц, но душата му е много добра, лесно ранима.. Аз се влюбих в това, влюбих се в добрината му. Външния вид преди и сега няма никакво значение за мен. Много рядко връзките между хора които са се харесали от пръв поглед се задържат дълго време и стават сериозни. Не мога да кажа никога защото има малки изключения.