Какво е това валутна търговия


Напоследък все повече време прекарваме в интернет , из сайтове било то за покупко-продажба ,било то за новини .
Модерно е и често се появява заглавието :валутна търговия.
Но що е то?

Това е възможност , ти като играч на финансовия пазар , да печелиш пари от залозите ти , прогнози за движението на различните валутни двойки.
Например : Влагаш 100 долара , разбира се , може и по-малко ,
може и  10 или 20 , който колкото може да отдели . Следиш графиките ,движенията , които прави една валутна двойка : аз ще дам пример с долар пауд  и се прогнозира дали ще се движи нагоре или надолу тази графика.
Доста интересни движения имаше при самото гласуване на референдума за излизане на Обединено кралство , или т.нар Брекзит . Тогава паундът настъпи с пълна сила . Тогава графиката тръгна нагоре . И ако си заложил
да кажем 50 евро цента именно на възходящо движение , то ти ще си на печалба.
Пазарът е такъв , че той се влияе от редица новини , от изказвания на политици : било то за Брекзит , било то за САЩ , на кого се обявява война , дори при едни бъдещи и от едни настоящи избори за парламент ,президент.

Няма нищо сигурно , но валутните котировки и отминали движения сами показват .
Затова ,ако това  е вашето начинание , или просто искате да се занимавате , е необходимо първо да си свалите платформа , на която да следите движенията на двойките или на една само , която Вие предпочитате ,да се заредите с търпение и разбира се ,правилните инструменти за търговия.
Това са различни индикатори , които дават сигнали и спомагат да се определи правилно движението!