"Страшно" ли е раждането?


Една моя приятелка толкова се страхуваше от раждането, че не беше сигурна дали изобщо някога ще се престраши да роди. Тя все пак преодоля страховете сими роди прекрасно момченце. Когато я попитах какво мисли за това преживяване, тя ми отговори "Просто разбрах какво е щастие!"
Мигът, в който започва да тупти едно ново сърчице, е наистина вълшебен, както и мигът, в който се запознаваме със собственото си дете. Много хора обаче не успяват да
изживеят пълното щастие от тези мигове заради силните си страхове, които са резултат от популярни предразсъдъци и негативни внушения. Като се има предвид, че хората не смеят много да говорят на глас за хубавите неща в живота си, а за тежките ситуации разказват често преувеличено драматично, малките и младите хора получават една изкривена представа за нещата от живота, в която гледат на нещата от тъмната им страна, вместо на
светлата.
На повечето от нас ни е ясно, че нашите убеждения и очаквания предопределят до голяма степен събитията и изпитанията в живота ни. Когато човек израсте със страхове, той проектира негативните си мисли върху случващото се и по този начин влияе на външните обстоятелства, т.е. на реалността.
А какво всъщност е реалността? Тя е много относително и субективно понятие. Няма еднаква реалност, т.е. такава, която да е еднаква за всички. Всеки вижда реалността индивидуално според собствените си убеждения. Субективната представа за реалност на един човек може да се различава драстично от субективната представа на друг.
Най-доброто лекарство против страх се нарича любов - любов към себе си, любов към другите, любов към цялата Вселена. 
Ако поговорите с жена, която дълго време не е успявала да забременее, ще установите, че нейният фокус до толкова е изместен в друга посока, че страхът от болка при раждане за нея не съществува.
Какво се получава когато обичаме и сме щастливи? Получаваме хармония в душата и тялото си, постигаме хармония със света около нас, което ни защитава от болести и неблагоприятни обстоятелства. Затова това е свързано и с разждането - ако една жена изпитва любов и щастие от мисълта за раждането, от мисълта, че носи в себе си едно прекрасно малко същество, вероятността да има трудно раждане и проблеми е минимална. Това е така, защото щастието ни прави здрави и силни. Всички процеси в тялото ни са в съвършен синхрон. Може да се каже, че дълбокото дишане помага при всякакви неразположения, включително и при самото раждане. 
Страховете разстройват хормоналния ни баланс. Освен, че пропуска да изживее щастието от бременността, страхуващата се жена ще изживее по-силна болка и наистина ще преживее по-трудно бременността и раждането.
Това обаче е преодолимо, ако няма влияние на външни фактори. Ключът е контролът на мислите и избирателното отношение към информацията, която допускаме в съзнанието и подсъзнанието си. Когато примерно някой започне да разказва плашещи истории, просто е нужно да смените темата на разговор.
Запомнете нещо много важно! Вашата представа за раждането ще бъде основен определящ фактор за начина, по който ще се случи самото раждане. Настройте се за лесно и вълнуващо раждане и то ще бъде такова!
Ако не придаваме толкова важност, болката от раждането е съизмерима с болката на една тийнейджърка в началото на месечния й цикъл.