Здравословен начи на живот


Доста от хората на днешно време водят нездравословен начин на живот, други се стремят но не успяват. Напрегнатото ежедневие дългият работен ден стреса всичко това води до отслабване на организма. Като цяло нездравословното хранене води до чести заболявания отслабване на имунната система. За да започнем да живеем здравословно е желателно да създадем режим който стриктно да спазваме режим на хранене спортуване, да намалим вредните храни и пороци.
Желателно е да несе приемат мазни пържени храни които причиняват висок холестерол високо кръвно налягане наднормено тегло. Всичко това води до отслабване на имунната система до чести заболявания. Според диетолози фитнес инструктори пилешкото месо варени но не и пържени храни салати и доста плодове всичко това разделено като закуска обяд вечеря. Така се получава здравословния начин на живот спорт и лека храна. За хората които нямат достатъчно
време за да спортуват активно а искат да водят здравословен начин на живот възможно е и това да се осъществи диетични храни и повече движение. Плодовете и зеленчуците са доста богати на витамини и минерали. Има доста диетични храни без захари ниско маслени и с ниско ниво на калории. Сега ще ви дам един пример хората които държат на здравословния начин на живот  се хранят три пъти на ден с здравословна храна без тестени изделия без пържена храна активен начин на спортуване тлъстите и мазни храни се заменят със свежи салати маруля броколи зеле, вечерята трябва да бъде лека лесно храносмилаема. Задължително трябва да се храним три пъти дневно да намалим сладките изделия като торбички вафли пасти и т. н на тяхно място да увеличим плодовете и храните които имат голямо съдържание на витамини.