Първи рожден ден


За всяка майка първият рожден ден на нейното детенце е голямо събитие. Детето все още не разбира, но майката се вълнува от това, че са оцелели цяла една година и все още са живи!
Този момент е много важен и е от голямо значение да го направите така, че един ден когато детето разглежда снимки от първия си рожден ден, да го хване яд, че не си го спомня! Трябва да е впечатляващ! 
Първото, което трябва да решите е дали искате
голямо тържество тип арабска сватба, или искате малко празненство в тесен кръг. 
Ако сте се спрели на голямото тържество за събитието е нужно първо да изготвите списък с гостите, който да включва роднините до 9-то коляно, както и всички близки и познати на вас, не е нужно да познават детето, важното е да сте се засичали поне веднъж на улицата! 
Първото нещо, което трябва да решите е къде ще е мястото на събитието,
трябва да е грандиозен ресторант, с голям капацитет, за да съберете всички гости вътре. Живата музика е задължителна! 
След като списъка с гости е готов и ресторанта е резервиран, разбира се, трябва да се изпратят поканите за събитието, които задължително трябва да са впечатляващи! Може да се спрете на метален кафез, в който да стои нежна птица държаща в клюна си свитък, в който да е описана дата, часа и мястото на събитието. На каквито и покани да се спрете, трябва да бъдат разпратени поне месец предварително! 
След като поканите са готови и изпратени на гостите, следва да решите дали сами ще изготвите украсата или ще наемете агенция, която да се заеме с тази част. Ако решите вие да украсите, задължително в украсата трябва да присъстват много балони, банери, шапчици, подаръчета за гостите, украси за масите, украси за столовете, конфети, пинята, задължителната цифра ЕДНО, която трябва да стърчи поне половин метър над рожденника, изкуствена рамка зад, която да си правите селфита и разбира се идва ред на избор на ТОРТА.. Тортата трябва да е грандиозна, поне 10 етажа, трябва да се връзва с цялостната обстановка в ресторанта! По тортата трябва да има римски свещи, бенгалски огън, фойерверки, пиратки и каквото друго се сещата, което може да събере погледите! 
Фотографът е особено важен! Трябва да изберете човек, който да прави уникални снимки! Трябва да направи много снимки, но всички да са минали през фотошоп, снапчат и други филтри, с които да изглеждат колкото се може по-добре! Снимките трябва да събират лайковете във фейсбук! Фотографа задължително трябва да разполага и с дрон, все пак не е било празненство, ако няма снимки от птичи поглед! 
Последното, което трябва да направите е да изберете тоалетите за рожденника и за вас! Излишно е да казвам, че тоалетите трябва да са УНИКАЛНИ И ВПЕЧАТЛЯВАЩИ! Цветовете трябва да са добре подбрани, така че едновременно да се връзват с украсата в ресторанта, но в същото време да не се сливат с обстановката! Рожденника и семейство му трябва да изпъкват в залата! И разбира се да не забравяме, че на края на тържеството трябва да се погрижите небето да се изпълни с танцуващи фойерверки! 
Ако пък сте избрали малко празненство в тесен кръв, достатъчно е да се обадите на бабите на детето по телефона и да ги поканите в близкото кафене половин час по-рано! Хубаво е пред заведението да има люлка, на която детето да се люля, докато вие почерпите бабите по едно кафе!
Всичко това беше написано с единствената цел - забавление! Надявам се да сте се усмихвали четейки това! 
Честит първи рожден ден! 
А сега се залавяйте с подготовката за празненството!