Косопад, и как се справих с него.


Ще започна със началото на проблема.
Случи се преди години, но за мен беше доста травмиращо, все пак като жена доста държа на косата си. 
Един ден открих петно колкото монета върху скалпа си, на което нямаше дори косъм. Уплашиха се доста. Не знаех какво да правя, как и защо се беше появило. В последствие се появиха още такива петна, а първото се разраства и стана почти 4 пъти по- голямо. По сетих доста лекари, сред които
кардиолог, невролог и дерматолог. Съответно - купища изследвания и лекарства. Накрая се оказа, че всичко е на нервна почва и вследствие на силен стрес. А единственото нещо, което помогна беше успокоение след преживяното и маска за коса, приготвена вкъщи. 
Ето и рецептата на маската :
1 жълтък, 1 с. л. мед, 1с. л. ракия, 1 с. л. Виалитон. Всичко се разбърква добре и се нанася в корените на косата. Увива се с найлон или
шапка за баня и се стои така около час и половина- два часа. Веднъж в седмицата се прави. Тези продукти подхранват косъма и спомагат за бързото възстановяване и по- бърз растеж на косата. 
Подходих с недоверие в началото, но се оказа доста сполучлива маската. Косата ми спря да капе и започна бързо да се възстановява. 
Да поясня за Виалитон. Това е комплекс от 3 витамина - А, Д, Е. Поради спиране на производството за хора, се купува от ветеринарна аптека. Но няма нищо притеснително в това. Опаковката съдържа само тези витамини, без каквото и да е друго, които в комбинация с жълтък, меда и ракията правят чудеса с косата. Маската може да се ползва и просто за подхранване на косата веднъж или два пъти в месеца. 
Надявам се да съм полезна и дано статията помогне на още хора имащи подобен проблем.