Лазерната епилация


Здравейте, искам да Ви разкажа за лазерната епилация и моят поглед и досег с нея.
За начало ще обърна внимайие на това,че много важно да проучите много добре и да решите къде да се подложите на тази процедура. При този процес е от огромно значение е качеството на апаратурата и компетеността и опита на специалиста, който ще я извършва. Много е важно да  бъдете предразположени, да Ви отговарят на всеки въпрос и да имате доверие на
хората, които ще се погрижат за вашето тяло. Лазерната епилация е метод за отстраняване на нежелано окосмяване чрез лазерна технология . Всеки косъм има пигмент, чрез който привлича лазерния импулс превръщайки го в топлина. По този начин косъма се унищожава директно с луковицата. Светлината, която лазера излъчва е привлечена от кожния меланин, благодарение на което колкото по-тъмен е косъма и по-светла кожата  толкова по-ефективна е
процедурата. При лазерната епилация косъмчетата се третират в една определена точка на разтеж.Те трябва да имат корен, за да може лазера да унищожи именно него.
Има няколко много важни неща, които трябва да се изпълнята преди самата процедура. Най-малко 15 дни преди и след процедурата не трябва да се излагате на пряка слънчева светлина,да ходите на солариум или да използвате продукти за изкуствен тен. Поне три седмици преди процедурата не трябва да премахвате косъмчета чрез епилатор или кола маска. Десетина дни преди лазерната епилация трябва да прекратите използването на всякакви ексфолиращи продукти върху зоната, която ще бъде третирана. Около ден/два преди процедурата косъмчетата трябва да бъдат обръснати. Задължително след лазерната  епилация е поставянето на продукт с висок SPF.
Много често казват, че не може да очакваме ефект веднага след  първата процедура. Не,можем и трябва да има видима разлика. До десетина дни след първото третиране косъмчетата стават тънки и почти невидими и започват да падат сами. Лазерната епилация не може да бъде причина за онкологично заболяване или репродуктивен проблем. Повече от двайсетолетие се правят изследвания,които показват,че този метотд е абсолютнк безвреден и дължината на импулда не достига до органите на човешкото тяло. Друго много важно е ,че не всички косъмчета се повлияят от лазерната епилация. При тъмните ефекта е най-бърз,а при белите няма никакъв.
Противно на всички митове и очаквания процедурата е напълно безболезнена.Нв съм усетила никаква болна,третирах няколки зони и не усетих нищо. Следващата изненада за мен беше продължителността, по-малко от час за 5 зони. Бързо,бе,болезнено и трайно...
Ако имате бенки,се поставя бял молив врху тях,за да бъдат предпазени. Задължително е поставянето на предпазни очила по време на процедурата и нанасяне на крем за след лазерна епилация. Нормално е след самата процедура да почувствате леко парене на някоя от зоните,но не е нищо притеснително. Възможно е и да усещате лека миризма на изгоряло и "опърлено", но в тоева няма нищо притеснително.
Първоначално лазерната епилация може да Ви се стори много скъпо, но като погледнета напред 10-15 години без косми,излиза дори по-евтино от посещение при козметик веднъж месечно. Без косми, без болка, без врастнали косъмчета. Кожата става мека и нежна, инвестирате в себе си, в самочуствието си, във времето си.
Аз не съжалявам за тази моя инвестиция.