Най-трудната профисия - жена


Да бъдеш жена е най-трудната професия , защото е повече работа, отколкото просто пол. Нека видим как изглежда един от дните на повечето жени.
Сутрин стават рано, даже прекалено рано. За майките с малки деца , даже няма и ставане, защото те почти не спят. Темата с децата и родителството , ще го изключим обаче тук. След като се събудят , правят кафе, закуска, изчистват набързо, каквото не са успели предната вечер. Тичайки към тоалетната,
проверяват имейли и съобщения, нали работата е важна. С четката за зъби в уста, се гримират , опитвайки се да не размажат всичко, както най-често става. Обличат половината си дрехи в едната стая и другата половина в другата, защото в суматохата са забравили повечето си вещи. Обуват високите , ужасно неудобни обувки и поглеждат в огледалото за секунда. Не е никаква изненада, че не е останало време за прическа. Поразрошват я малко и тръгват.
Следва лудия трафик и изнервянето преди изобщо да се стигне до работнато място, а тези обувки как убиват само. След голямото тичане , тепърва започва работния ден. Цял ден задължения, задачи и изпълнения. Накрая чувството е смазващо. Свършват работа за днес и като повечето хора се отправят към дома, да ама не. Отправят се към големите супермаркети, нали трябва да се купи храна. След дългия списък с продукти, блъскането по магазините и тежките торби, се прибират у дома. Събуват се и всякаш са в рая, а онази мисъл да си легнат , не излиза от главата им. Вместо това обаче се започва приготвяне на вечеря, събиране на прането и пускане на пералня, правене на салата, измиване на чиниите, смяна на спално бельо. Сядат в крайна сметка да вечерят , в повечето случаи , след като е изстинало яденето. След вечеря отново се мият чиниите, приготвят си дрехите и нужните неща за утрешния ден, взимат си душ и е време за лягане. Когато обаче си навиват будилника за сутринта , виждат неприятния час , в който са успели да легнат. Той повече прилича на час за ставане, но какво да се прави, нали имат работа. Заспивайки си мислят неща от сорта на : платен ли е тока, защо са забравили да купят яйца, дали да не сготвят утре вечер супа. След това идва ред на мислите като : как от утре ще си почиват повече и няма да бързат, как ще вършат по-малко и по-лека работа, и как ще отиват на работа с анцунг и кецове, за да им е удобно. Разбира се, това не се случва и няма и да се случи.
След описа на само един от дните на повечето жени по света, няма как да не затвърдим че най-трудната професия е да си жена.