Татко, моят герой


Всеки родител на момиче знае, че в един период от нейното развитие, бащата се идеализира и става нейният герой. Обикновено това става около 3г. Тати е най-силният, най-добрият, най-хубавият, а дори иска да бъде булка и да се омъжи за тати.
Защо е важно бащата да има връзка с детето и своето лично време?
Много статии и психолози съветват колко е важно, родителите/ не само бащите/ да прекарват време с децата си, да намират такова за
игри и изслушване.Изключително важноэе нашият татко герой, да дава пример на дъщеря си, защото по-късно доказано, дъщерите с добър такъв търсят точно такъв съпруг. И обратно, дъщерите чиито не са имали такъв, търсят мъж противоположен персон на баща си.
От ранна детска възраст децата усещат присъствието на родителите си. Все по-често ми прави впечатление, че в много семейства ролята на бащата се свързва само или ако не само, то поне
главно с изкарването на парите. Бащата излиза, отива на работа, връща се, яде и лягя.Омагьосан кръг в който игрите, ласките и разговорите с бащата липсва..те просто са непознати...В много семейства къпане, хранене, смяна на пелена, приспиването на бебето все още са тема табу.  В много семейства за съгаление, е срамно мъжа да чисти, готви или мие чинии. Мъже, бъдете пример за дъщерите си! Бъдете такъв, за какъвто един ден искате дъщеря ви да се омъжи! Бъдете татко герой! Намерете и отделяйте лично време за бебето, детето и порасналата ви вече дъщеря..Тя има нужда от това!
А по-голяма награда от това, тя да търси " мъж като ТАТИ", няма! Най-голямата награда за вас, признателността и това да бъдеш баща за примар в очите на дъщеря си.