Пий уиски там, където го създават


Пий уиски там, където го създават

Уискито е религия, която има своите култове и ритуали. Ако и ти се молиш на този бог, ето кои са някои от легендарните уиски дестинации по света.

Дестилерията Олд Бушмилс , Ирландия- Дестилерията е най-старата лиценирана в света

и единствената, която предлага среща с истински призрак по време на дегустации.

Дестилерията на Джеймисън, Ирландия – Джон Джеймисън е ирландска легенда и ако някога имате път към Дъблин, се отбийте, за да чуете магическите истории за алкохолни изпарения.

Пътят на уискито в Шотландия – Трудно можете да си представите какъв велик купон се

вихри по крайбрежието на река Спей, като се има в предвид , че повечето от половината дестилерии в Шотландия са именно там- от Гленфидих до Гленливет и Стратисла. Най- забележителната е Кардю, където пазят тайните на Джони Уокър.

Уиски училище в Бландох, Шотландия – Една малка къщурка в Бландох, малко отвъд края на света, предлага да те въведе в производството на уиски по най-добрия възможен начин – като се запишеш на тридневен курс по варене и напиване , след което най-вероятно няма да искаш (или можеш) да си тръгнеш.

Хемингуей бар, Хотел Риц, Париж – Като един от най-известните пиячи в историята на литературата, Хемингуей е достоен даима бар на свое име, Хотел Риц почита посмъртно редовния си посетител, като нарича бара си Хемингуей. Ако искате да изживеете свой собствен филм  „Полунощ в Париж”, заобиколени от фотографиите на Хемингуей – минете за по чашка в бара.

Дестилерията на Джак Даниелс, САЩ – Линчбърг, Тенеси е легендарно място , където ще се постараят да ви  разходят хубааво , докато ви разказват истории за Джак и където, без никой да те съди , ще можеш да споделиш своите собствени срещи с него. Най- любопитното е, че в окръга алкохолът е забранен без прекъсване от времето на Сухия режим и за да се насладиш на някоя чяшка , ще трябва да мръднеш до съседния.

Дестилерията  на Шинджиро Тори, Япония – Ямазаки , район между Киото и Осака , където Шинджиро Тори отваря първата дестилерия в Япония. Във времена в които повечето японци пият само саке, той произвежда и даже задминава уиски индустрията в Шотландия. В замъка Осака , който се намира на един час път от дестилерията , може да се насладите на плодовите нотки  и деликатната сладост на уиски Ямакази.

Дестилерията на Мейкърс  Марк , САЩ – Част от пътя на бърбъна.  Червеният восък , който се разтича по бутилката е запазената марка на прословутия бърбън. Гарантирано  е , че няма две бутилки с еднакво разтекъл се восък по гърлото на бутилката.  Бърбън, който се бутилира , не според годините на отлежаване, а според  достигнатите години на правилния вкус. 

Красавицата на Луивил, Кентъки – Може да се насладите на круиз с бутилка бърбън от сто годишната „Красавица на Луивил” в Кентъки.