Трябва ли мъжа и жената да стоят заедно само заради децата си или не?


Пиша по една наболяла тема днешно време която се случва доста често в българските семейства , а именно:
Трябва ли двама човека: мъжа и жената в едно семейство да стоят заедно само заради децата си при положение че чувствата са им изчезнали и нямат нищо по между си като трепети, разбиране и т.н. Наблюдавам че има доста подобни семейства които живеят ден за ден само и само децата им да са с тях и да израстнат с родители , но моето мнение е че
ако няма нищо по между им трябва да се разделят. Да адски лошо е това за децата, защото почват да растат с по 1 родител само и в много от случайте излизат проблеми при възпитанието , но в крайна сметка децата може след време да разберат всичко и да влезнат в коловоза както се казва. 
Имах подобен живот и аз но реших в 1 момент просто да се откажа от семейството защото с жена ми бяхме само съквартиранти , а това не е живот като
цяло. Децата колкото и да не ми се иска започнах да ги виждам по рядко само и само, защото дойде и развода и съответно се появиха задължителните 2 виждания по 2 дена в месеца както е по закон!
Все повече подобни хора виждам които не се решават да се разделят само и само защото децата да са с 2мата родители , но това оправя ли нещата - според мен не. Защото така децата живеят с 2ма родители , които са реално едни съквартиранти и не могат да се гледат едни в други камо ли да имат някакви чувства или т.н. Ние родителите сме и хора и не живеем само заради децата си и тези деца на 18г могат да излязат навън и да си поемат по своя път. И какво става с нас след това?
Съвета ми към всичко вас е ако не се обичате или не се искате - не стойте само заради децата заедно. Не си заслужава!