Как да помогнем на БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ


Ако и вие обичате животните и желаете да им помогнете по някакъв начин прочетете статията. Надявам се да бъде полезна.  
Събрала съм няколко начина, как да помогнем на животинките.

1. Нека се грижим добре за нашия домашен любимец

Всяко бездомниче води началото си от нечий домашен любимец. Дали кучето пред блока ви или котачето, което е родило в двора на вилата ви, или бедстващо коте пред офиса
ви, всеки един от тях някога е бил домашен любимец или е потомък на такъв.

Никога не изоставяй и винаги кастрирай любимците си

Най-добрият начин да помогнем на бездомните животни в България е като не създаваме нови такива.Защото всички сме свидетели на това, че на някого котката или кучето е родило но не може да ги гледа и ги хвърля на улицата. Питам се ами ако имате деца, искате едно

но ви се родят близнаци и тогава ли ще хвърлите едното дете защото не можете да го гледате. За някои хора може това да е само животно, но разберете че те са част от семейството, вие за тях сте едно семейство.

2.Да се погрижиш за бездомничето пред вилата, дома или офиса ти


Да обезпаразитиш, ваксинираш и кастрираш бездомника пред дома си и да осигуриш храна веднъж дневно могат да спечелят години живот за него. Знаехте ли че едно бездомниче оцелява най-много 2 години на улицата, а други и няколко месеца не успяват. Мисля, че не е толкова трудно да им помогнем.

3.Да помогнеш на дете да спаси животинка в беда.

Децата са едни от най-често търсещите помощ от нас.Причината-не срещат подкрепа от своите близки, а последното на което искаме да ги научим, е да остават равнодушни към живота в беда. Бъди онзи възрастен, който ще ги научи, че животът няма цена.

4. Да станеш приемен стопанин на бездомник в беда 

Приемната грижа за бездомниче изисква мъничко място, малко повече търпение и съвсем не много време. Малко храна и вода. Не е толкова сложно.

5. Да осиновиш бездомниче 

Вместо да давате куп пари за животинки от развъдници, помогнете на бездомничето пред блока. То ще го оцени.  

Надявам статията да е била полезна и да ви е харесала .

Към животните с любов !