О.Корфу - райският остров


Всеки има място, което просто го пленява с първата си среща. Място, което още щом види за първи път, знае че е неговото. Мястото, на което би се връщал и пак и пак и пак. За мен това място е остров Корфу, или както го знаят гърците остров Керкира.
Може би преди повече от 10 години беше първата ни среща. Обикновена екскурзия, а сърцето ми остана там. Тръгвайки от тук,София въобще не знаех, че това място ще ме плени. Този остров е срещу
Аталия, бил е под тяхно владичество и както се сещате, има толкова много неща от Италия -архитектурата, темперамента на местните, дори някои ястия. До острова се стига, като от Игуменица се хваща ферибот.
Още със слизането разбрах, че това не е обикновен остров.
Едно от най-впечатляващите места, които посетихме е двореца на Сиси Австрийска. Издигнат на един хълм, откъдето се открива прекрасна панорама. Не може да се опише.
Дъхът ти спира. 
Палеокастрица- мястото с най-чистата вода, която съм виждала.Страхотен плаж. Възможност за разходка с лодки из множеството пещери в тази част, където прозиращото дъно и кристали блещукат и синьо-зелените преливащи светлинки и отражения във водата те карат да затаиш дъх.
Следва манастир, където може да се запознаете с монасите и лично приготвените от тях зехтин, сапуни и козметика. Може да видите и стаята в манастира, където ще ви покажат и видите ръчното пресоване на маслините.
Но Корфу има множество музеи и културни забележителности, които могат да бъдат посетени.
Интересна екскурзия е разходка с корабче с прозрачно дъно, през което спирайки на 2-3 места, може да се види чудният подводен свят, също така и водолази правят специална шоу програма. Продължава по-навътре в морето, където се отива на място т.нар. сцена и от кораба са наблюдава шоу програма на тюлени.
На Корфу има растение, плода на което на вкус и вид наподобява между мушмула и слива. Среща се само на острова и дори в континенталната част на Гърция е непознат плод.
На Великден острова се изпълва освен с гърци от цялата страна, но и с туристи от цял свят. Има много уникална програма и ритуал, срещаш се само там, а имено, хвърляне на делви и глинени съдове от прозорците.Целият централен площад се изпълва с хора, строго охраняван и с обособени пешеходни зони за зрителите.Точно в 00.00часа с настъпването на Великден, се отварят прозорците и започват да са чупят съдовете.
Острова има множество плажове, хотели и вили в които човек би могъл да отседне.
Излишно е да ви казвам, че не помня вече колко пъти сме били и как след всеки следващ, нямам търпение за следващият.
Препоръчвам на всеки да посети о.Корфу и да се наслади на едно незабравимо приключение и почивка.