Моите цели


Питали ли сте се някога какво да правите, за да сте по-успешни и с лекота да успявате да изпълните всяка ваша цел? А поставяте ли си някакви цели в живота? Например да сте по-успешни в кариерата, да си вземете шофьорския курс, да бъдете на първо място в конкурс?
Има един много простичък начин, за да изпълните вашите мечти или по-точно т.нар. цели:
1. Избирайте си цели, които са наистина достижими. Не че ,, Да отида на Луната" не е
достижимо, но едва ли ще се случи на всеки. Но пък е напълно възможно да идем на по-добра работа, да завършим висше или да си купим собствен дом. Дългосрочни, но изпълними цели.
2. Хубаво е да планирате добре как точно ще бъдат изпълнени целите.
3. Всяка цел си има време за изпълнение, иначе винаги ще я оставяме на заден план и няма да я завършваме. Дали целта ще е краткосрочна или дългосрочна - решете вие. Но не избързвайте
с времето - щом сте се заели с нея насериозно няма начин да не я довършите до край. Но все пак бъдете оптимисти - не можем да си купим мечтаната кола с първата заплата.
4. Не на последно място- винаги си подарявайте скромен подарък за постигнатото. Все пак сте дали много усилия и време за това, а сте се лишили от сън, забавления и какво ли още не. Това ще остави у вас удоволствие и започване на нови цели.
Започнене постигането на вашите цели сега. Следвайте ги и не се отказвайте с лекота от тях. Не забрававяйте, че известните хора също са имали цели, а именно да станат известни. Как са го постигнали ли? С поставяне и изпълнение на цели, които са им помогнали сега да са на върха.