Най-лесният и вкусен чийзкейк
Най-лесният и вкусен чийзкейк


Независимо от това дали имате повод или просто сте поканили приятели за вечеря вкъщи, със сигурност искате да изпъкнете с красив и запомнящ се десерт, чийто вкус ще бъде запомнен за дълго.

Защо пък това да не е чийзкейк – свеж и плодов. Носят се много легенди за това как трябва да си истински факир в кухната, за да направиш чийзкейк. Той е любим десерт на милиони хора по

света, като дори да не е от традиционната ни българска кухня, то това не пречи да го приготвяме вкъщи и да му се наслаждаваме от сърце.

 

Необходими продукти:

1 пакет чаени бисквити (кръглите, за предпочитане с вкус на масло)

100 грама масло

class="MsoNoSpacing">100 грама извара

около 350 грама крема сирене (това са две опаковки „Филаделфия“, можете да използвате и крема сиренето с марката на Кауфланд или Т-маркет)

захар- на вкус

сладко от боровинки, горски плодове, малини, ягоди- по ваш избор

 

Начин на приготвяне: Натрошете бисквитите на ситно или ги смелете в кухненски робот. Изберете подходящ съд за десерта, след което изсипете натрошените бисквити на дъното на съда. Разтопете маслото и залейте с него бисквитите, разбъркайте и заравнете с ръка или с помощта на лъжица. Оставете настрани да стегне хубаво, като през това време в дълбока купа разбийте изварата с крема сиренето и добавената захар на вкус (в моя случай са 6 супени лъжици, като може да варира в зависимост от това дали обичате по-сладко или искате да усетите преплитането на вкусовете по-силно) до получаване на хомогенна смес. Изсипете получената смес върху бисквитения слой. Охладете за кратко, след което отгоре намажете със сладко по избор. Десертът трябва да престои най-малко 2 часа в хладилник преди консумация, а по-препоръчително е една нощ.