Кога може да се дава кисело мляко на бебето?


Здравейте, мили приятели. 
Искам да отворя тема, коята вероятно интересува много млади родители и в частност майките. 
Много родители на бебчета си задават въпроса кога може да даде краве кисело мляко на своето дете. Мнението на педиатрите е различно, някои козват от 4 месечна възраст, според други пък детето трябва да има поне 10 месеца. Отделен е и въпроса "Какво мляко да дадем на бебчо?" дали да е домашно или купено
от магазина? 
Къде е истината?
Ето и моето мнение по темата, като майка на 2 деца.
Според мен киселото мляко може да се въведе като част от храната на бебчо във всяка възраст след първия месец.  
Ето и обосновката ми за това. 
Ако майката няма достатъчно кърма и се налага бебо да се дохранва то няма по естестмено от кравето мляко и по конкретно от домашното краве мляко. Нека
всеки се замисли колко точно химия има в адаптираното мляко, да не говорим и за захарите които се използват в тях. Докато киселото мляко може да се дава без подтладители. 
Друга причина за това, да съм на това мнение,  е това как се е случвало захванването на бебетата преди години, когато е нямало адаптивни млека и майките не са имали достатъчно кърма. Единия вариянт е било бебто да бозае от друга майка с бебче и другият е кравето кисело мляко.

Моят личен опит е следният.
Първото ми дете беше изцяла на кърма до навършване на 7мия месец след което заменихме вечерното кърмене с съвсем леко разредено домашно краве кисело мляко около 200 мл.
Може би ако ми се беше наложило в по ранна възраст за започна с киселото мляко единственото което бих съобразила щеше да е това, млякото да не е с много висока масленост.
При второто ми дете захранването започна след 9тия месец и то обажава млякото, но при него храненето не е от биберон а директно с лъжичка, та не се налага и разлеждане на млякото с вода. 

Това е моят опит и моето мнение, много бих се радвала и се надявам да бъдем полезни и на други родители ако споделите вашите мнения и опит.