Най-голямата грешка в живота


Когато попитали Буда коя е най-голямата грешка , която правим в живота си.
Отговорът бил следния:
"Най-голямата грешка е че си мислите , че имате време"
Времето е безплатно , но безценно . Не можеш да го притежаваш , но можеш да го използваш . Не можеш да го пазиш , но можеш да му се отдадеш и когато отмине не можеш никога повече да го върнеш.Човек живее средно 78 години според последни статистики ние прекарваме около
средно 28 години в спане.Това е почти 1/3 от живота ни,но 30% от нас мъчително се опитват да спят по-добре.Прекарваме близо 10 години и половина в работа,но близо 50% от нас искат да напуснат текущата си работа.Прекарваме 9 години за телевизия и социални мрежи.Прекарваме 6 години в изпълнение на нашите домашни задължения.Прекарваме 4 години в ядене и пиене.Прекарваме 3 години и половина в учене.Прекарваме 2 години и половина в грижа за личната
си хигиена.Прекарваме 2 години и половина в пазаруване.Година и половина в грижа за деца. И година и половина в пътуване до работа или училище.

Това ни оставя с 9 години .

Как искате да ги използвате?

Стив Джобс е казал:
"Времето ви е ограничено,затова не си го губете, живеейки живота на някой друг."

Не попадайте в капана на догмите,които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора.Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашият вътрешен глас.
Така че,има и хубави и лоши новини - Лошата е , че времето лети . Хубавата е , че вие сте пилотът.Представете си , че всеки ден се събуждате с 86,400 лв във вашата сметка.И накрая на дена парите ги няма, изчезнали са.Независимо дали сте ги похарчили, или не.На следващия ден получавате нови 86,400 лв.Какво ще направите с тях?
Всеки ден 86,400 секунди, биват депозирани в вашата сметка - Живот.Накрая на деня,когато всички те са вече използвани получаваме нови 86,400 секунди.Никога нямаше да ги изхабим, ако бяха пари,но тогава , защо го правим като стане въпрос за време?
Тези секунди са винаги по силни от парите,защото винаги можете да направите повече пари,но никога не можете да направите повече време , за да оцените какво е една година време,попитайте някой ученик , който току що е повторил класа си , за да оцените какво е 1 месец,попитайте майката ,която е изгубила детето си в последния месец, за да оцените какво е 1 седмица,попитайте някой редактор на списание,за да оцените какво е 1 час,попитайте двойките,които имат и пазят връзките си от разстояние,за да оцените какво е 1 минута,попитайте човека,който току що си пропусна автобуса,влака или полета,за да оцените какво е 1 секунда,попитайте човека,който току що се размина на косъм от това да изгуби живота си в катастрофа и за да оцените какво е 1 милисекунда,попитайте човека,който току завърши втори на олимпиадата.Ние си мислим,че хората са тези,които ни губят времето,но всъщност ние сме тези,които им позволяваме да го направят.Не позволявайте на някого да бъде ваш приоритет,ако всичко,което сте за него, е опция.Някои от нас губят хората,които са им най-важни,защото не оценяват тяхното време.Повечето от нас не осъзнават колко е важен един човек,докато не го изгубят.Вътре в нас има два гласа.Гласът,който ни вдига , кара ни да растем и да мечтаем и другия глас,който ни задържа в миналото,който ни прави мързеливи и самодоволни.Гласът ,който ни ограничава от нашият пълен потенциал.Всеки ден от момента ,в който станем до момента ,в който си легнем двата гласа се бият.И познайте кой печели?
Този,който слушаме най-много.Този,който храним и усилваме.Наш е избора как да използваме времето си.Времето и живота са най-добрите учители.Живота ни учи да ценим времето си,а времето, ни учи да ценим живота. И както е казал Шекспир:

"Времето е твърде бавно за тези,които чакат,твърде бързо за тези, които се страхуват,твърде дълго за тези,които страдат и твърде късо за тези,които празнуват,но за тези,които обичат времето е вечност."

Ценете времето с вашите най-близки хора.