Никога не твърде късно, да си поставите нова цел или да мечтаете за нова мечта.


Когато се събудих днес, започнах да гледам назад към живота си от малка до сега. Имало е много добри моменти, много болка и много предизвикателства.Това ме направи тази, която съм днес. Времето върви бързо, когато погледнеш назад и преброиш годините. Какво съм направила досега? Какво имам? Коя съм днес? Дори е малко страшничко, когато видиш колко години са минали. Аз съм на 55 години, но има още много неща, които искам да направя и изживея.
Миналото свърши и живота е сега и това, което мога да преживея и създам занапред. Животът се движи напред! Животът е кратък и времето минава бързо, когато започнем да мислим за всички години, през които вече сме минали. Какво искам през останалите години? Как искам да живея живота си? Какво е важно и кое незначително ? За какво мечтая? Какво мога да изпитам, преди животът да свърши? Как искам да прекарам времето си?... Искам да се възползвам от
всеки ден! Да се погрижа за моментите с близките ми и важните хората около мен да бъдат щастливи. Да се възползвам от всяка възможност, която ми позволява да изживея жовота си пълноценно. Живота, който искам и заслужавам. Имам много цели и планове .... Искам вълшебни моменти, които да преживея и много вълнуващи и забавни изживявания, които да ме очакват ... Когато му дойде времето, казват някой... Отлагането не е в полза на никого !  "След 20 години ще бъдете по разочарован от нещата, които не сте направили, отколкото от тези, които сте направили. Така че вдигнете котвата! Отплавайте далеч от безопасното пристанище. Хванете попътния вятър с вашите платна. Не се страхувайте! Изследвайте, Мечтайте, Откривайте…" Добра картина за това как трябва да живеем. Най-добрия опит в нашия живот, който можем да придобием е когато се откажем от тези понятия като сигурност и безопасност. Имаме всяка възможност да създадем САМО живота, който искаме, да избираме, да се възползваме от възможността и да запълним остатъка от живота си с това, което искаме. Животът е СЕГА!
Толкова съм щастлива, вдъхновена и усещам топлина в сърцето си, когато виждам  добре  изглеждащи възрастни хора, които обичат живота и живеят докрай. Много хора седят, чувстват се стари само защото са на 40-50 години. "Няма как да започнем нещо ново сега! Станах прекалено стар!" Какви са всички тези ограничения, които ние хората имаме? Защо се страхуваме да си поставяме цели и да сбъдяваме мечти? Защо мнозина смятат, че животът е почти приключил, когато наистина са в най-добрата си възраст? Животът трябва да се живее и да му се радваш независимо от възрастта. Никога не е късно да опиташ нещо ново, да направиш нещо, което си искал от много години, да излезеш извън комфортната си зона, да си поставиш нови цели.