Любов и разбирателство


Любов. Какво, за Бога, е любовта?  
   Опитваме се толкова упорито да я  разберем, да я хванем между върховете на пръстите и да я задържим в дланите си.
Любовта няма дефиниция. 
Колкото и да се опитваме, не можем да определим какво точно означава да обичаме някого, не знаем какво означава тази  дума „любов“ или кога тя става осезаема в нашия
живот.  

 Любовта не е влюбване, не са пеперуди в стомаха. 
 Любовта не е страстта. Любовта може и без тях, може и с тях.    

 Говори се за любовта, пее се за нея, рисува се, филми се правят, тонове книги и въпреки това попиташ ли някого какво е любов получаваш описание на влюбване и страст.

 Любовта е
намерение. Намерението да обичаш.  Влюбването и страстта са искрите. Любовта е разбиране. Разбиране на себе си, разбиране и на другия.  

 Хората сме ирационални същества. Постоянно вземаме решения, базирани на емоции. Например: не мога да се трая колко съм дебел, затова от днес спирам да ям.Ядосан съм. Имам право.Един друг пример за такъв прибързан, емоционален избор е изборът ни на партньор в жовота.   

 Светът от край време се дели на Изток и Запад.

Истината е, че повечето хора не правят разлика ... казват "Обичам те" както на децата си, така и на жена си, така и на любовниците си.  

  А всъщност любовта и обичта са две различни неща, две отделни състояния на духа.  Любовта е просто влечение към представител от другия пол . 

Има една книга на френския писател Фредерик Бегбеде "Любовта трае три години".

  Ти се влюбваш, защото изпитваш удоволствие от присъствието на отсрещния човек, покачват се нивата на твоя допамин  (хормона на щастието). В момента, в който обаче допаминът падне, ти вече не си влюбен.    

 От друга страна обичта .Обич е понятие, определящо чувство на привързаност на един индивид към друг. В общия случай тя  няма сексуален оттенък за разлика от любовта. Тя е уважение, приемане, привързаност, желание да разбираш човека отсреща,  да му помагаш, да се грижиш за него.    

За любовта е изписано и казано повече, отколкото за всяка друга тема в историята на човечеството. Поети, философи и красиви актриси споделят разсъжденията си за сърдечните терзания и триумфи откакто свят светува.    

Никой не може да ти обясни какво е любов, докато не я изпиташ самият ти.

  Защото това не е нещо, което може да се опише с думи или безброй поеми.     

"Да обичаш нещо означава да искаш то да живее. " 
  - Конфуций   

"Любовта е мъдростта на глупака и безразсъдството на мъдреца. "  
- Самюeл Джонсън