Вълшебният пилинг с кафе


Здравейте, искам да ви разкажа за една моя "тайна" процедура, за която разбрах преди години от една моя колежка. А именно пилингът с кафе.
Ако никога не сте пробвали ще ви прозвучи странно,но тези които са опитвали знаят неговата магия. Това е най-ефективният метод според мен, в същото време и най-евтиният. Но цената не е единствено което ме привлича, утайката от кафе притежава вълшебни свойства. Навсякъде може да се намерят различни
рецепти за нсправата на този ексфолиант, но най-често аз го използвам самостоятелно, а когато имам повече време за себе си  го смесвам с мед и зехтин. Кафеените плодове са с многп спорни качества. Някой са убедени в негова вреда, докато други са убедени в полезните му свойства. Аз не прекалявам с пиенето му, едно максимум две на ден са ми достатъчни, но за употребата му като пилинг не бих се отказала. Незаменим помощник е при борбата с
целулита заради кофеинът и лимфодренажното си действие. Резултатите не са мигновенни, но ако сте постоянни те няма да закъснеят. Просто вземете една ръкавица за баня и направете един хубав масаж с кафе върху местата, на които има целулутни депа. Ще усетите изтръпване и кожата ще порозовее, ако го направите без ръкавица същото ще се случи и с ръката ви. Естествено не бива да се прекалява, защото структурата на кефеената утайка е с доста абразивна и груба тукстура. Не прекалявайте нито със силата на ексфолиране, нито с честотата 2/3 пъти седмично е напълно достатъчно. Освен в борбата с целулита този пилинг прави кожата мека, гладка и по-красива. Премахва мъртвия слой клетки и разкрива една чиста, здрава, дишаща и еластична кожа. Това е  и единственото средство, което премахва и врастналите ми се косъмчета, които се получават от епилиране. След подобен пилинг е  задължително д хидратирате добре кожата си. Изберете крем за тяло, който е  богат, подхранващ и дълбоко хидратиращ. Понякога правя този пилинх и на лицето си, но там трябва да сте много нежни и внимателни. Пилингът с кафе помага не само на кожата и проблемните места, а има благоприятно действие върху целият организъм. Стумулира микроциркулацията в кръвта, стимулира  деленето и обновяването на горния слой клетки, помага за отводняването и изхвърлянето на токсини от тялото.
Ползвала съм много видове ексфолианти- скъпи, евтини, всякакви. Но ексфолирането с кафе ми е най-любимо, защото резултатите са забележителни, винаги ми е под ръка, и съм сигурна, че е наистина натурално. В кафето има много полезни съставки като витамин В, мазнини, масла, протеини. Кожата ми е мека и гладка и резултат има. Освен това използвам продукти за изкуствен тен и ексфолирането на кожата преди това е от огромни значение за хубавия, равномерен и дълготраен тен. Кафето е перфектният ми помощник за рази цел а тенът ми е дълбок и равномерен. 
Всички започваме сутрините си с чаша ароматно кафе, следващият път оставете утайката за под душа и се подгответе за дълъг и отпускащ масаж.