Истински важните неща от живота


Каквото и да правите в момента, спрете. Спрете и за минутка се замислете без какво не бихте могли да живеете? Някои може би биха казали без телефон, без колата си, без пари...материалните неща ли са наистина важните в днешно време?


Ами онези хора, които са ви били отнети без да очаквате или

искате? Онези наши бащи, майки, братя и сестри, дядовци и баби, за които още роним сълзи докато никой не ни гледа? Дали ако нямате родители няма да боли повече отколкото ако нямате най-новите маркови обувки?
„Що за глупав въпрос?!“, бихте си казали. Но не е никак глупав.


Апелирам към всички хора и родители, най-вече. Отделете няколко минути и попитайте децата си за какво

мечтаят, какви цели имат и без какво не биха могли да живеят. Запишете отговорите им. След няколко години ги попитайте отново. И после пак. И вижте дали има промяна. Вижте как оценяват приоритетите си, как се променят мечтите им, и ако децата ви са ориентирани предимно към материалния свят докато са малки – телефони, играчки, дрешки и т.н., то дано видите промяна в това мислене с годините. Защо ли?


Много е просто. Казали са „ Живее се с Човеци“. За да е истински един Човек, то той трябва да има ценностна система, трябва да има цели и мечти в живота си. Трябва да познава традициите и корените си. Това са стойностните хора, които се стремят да постигат прогрес в живота си, това са хората, които са семейно ориентирани и искат да предадат всичко, което са научили и просто да бъдат пълноценни личности.


Огледайте се, преценете, отворете очите и ума си и забележете колко много от вашите приятели, колеги, познати и непознати, са материално ориентирани. Колко от тях биха отговорили „О, аз не мога в никакъв случай да изкарам и един ден без интернет! ...без игри! ... без бира!... без скъпия си часовник! ...без колата си!“ Колко от Вас се сещат, че човека не може без въздух, не може без вода!!! Човека не може и не бива да живее и в самота! Не може без близките и семейството си, защото те са неговия въздух и вода! Не може без любов..защото тогава съществуването е просто ден да дойде, ден да мине. А времето така неусетно лети...и ни отнема всеки тъй неочаквано и

без да искаме...Ценете семействата и близките си, виждайте се, чувайте се често, говорете, споделяйте и болка и радост! Това ви прави истински Човеци!