Последствията от стреса върху нашата кожа


На всеки е известно ,че един от основните виновници за преждевременното стареене на кожата е именно стресът. В днешни дни е неизбежно да попадаме в стресови ситуации . Вкъщи , в работата , в магазина . Но следните последствия ще те накарат да се замислиш дали да се ядосваш следващият път ,когато някой те пререди на опашката.

1.Алергична реакция.
Когато е подложено на стрес,тялото отделя хормона хистамин ,който е
пряко свързан с раздразнението ,обривите ,сърбежа и зачервяването по кожата.
Съветите на специалистите са да използваш овлажняващи ,хидратиращи продукти на билкова основа и да се къпеш с вода с нормална температура. Горещата вода ще влоши положението. 


2.Акне
То не приключва с тийнейджърските години , възможно е да се появи във всяка възраст ,ако грижата за кожата не е правилна.
За да го предотвратиш почивай си ,разтоварвай от напрегнатият ден ,избягвай мазните и тестени храни и ексфолирай кожата си всяка седмица. 


3.Преждевременно стареене . (Разбира се ) 
Кортизолът е хормон, който се секретира от надбъбречните жлези и е нужен на организма ,но във високи стойности е опасен.За да поддържаш баланса трябва да спиш по 8 часа ,да приемаш много вода и да сведеш кофеина до минимум.Витамин Ц и ретинол ще ти помогнат в борбата с този проблем.


3.Дехидратация.
 В кожата има пространство, в което има баланс между водата и мазнината, което се нарича хидролипиден филм. Липсата на спокойствие нарушава този баланс, като провокира загубата на вода .По този начин кожата се дехидратира.Трябва да пиеш поне два литра вода на ден . Добре е да ползваш хидратиращ крем с хиалуронова киселина.