Златните ни дечица!


Статията ще бъде близка на майките с малки дечица.

Влизам в аптеката да купя адаптирано мляко за бебето. От 32 лв и някви стотинки до вчера, изведнъж 45 лв. Егати...... В шок съм ! Не зная какво да направя. Първо реших, че е грешка с етикетите, но не... Увеличение имало на продуктите на ХИП. Е, по-плавничко не можахте ли? Не купувам, тръгвам си. Реших да проверя в друга аптека, имаше останали на старите цени 2
кутии, които купувам. Прибирайки се, звъня на таткото, и му разказвам. Смятам бързо на ум - само за адаптирано мляко ще отиват към 200 лв. на месец, отделно памперси, пюрета и каши. Недай си боже, ако нещо се разболее, и трябва да взимаме сиропи, капки или други лекарства. За дрехи и лекарства хич не коментирам. Е, добре де, колко пари излиза едно бебе на месец? Първо екип избираш за раждане-абе тия бебета все едно си ги купуваме. После всичко
скъпо, едни свестни буйки за прохождане средно 50 лв., колички, проходилки...дрън дрън. За ясла проблеми, не можеш да се класираш. Уж ниска раждаемост, а няма места. Е, как точно държавата се бори с демографският срив ? С помощите за ромчетата ли? Аааа, да, еми затова те раждат по 10, а ние по 1.
Обичам децата си и искам да се хранят здравословно, но колко семейства могат да си го позволят? Май ще минаваме бързо на мамините супи, вместо модерните БИО пюрета, от които едно бурканче е по 4 лв.
Друг е въпроса, че аптеки и магазини си слагат брутални надценки. Няма ли как това да се контролира?
Най-странното е, че поръчвайки си адаптирано мляко от Англия, то пропътува половината свят, заплащайки и куриерски разходи (като естествено и търговеца има печалба), в крайна сметка ни излиза по-евтино. Нелогично е!
Естествено, няма да си оставим гладни децата, но такива резки увеличения не са нормални, според мен.
Да са ни живи и здрави дечицата, това е най-важното.