моя роден кай


 Аз съм родена в гр. Доспат. Който се намира в китната Родопа планина. Градчето не голямо но е прочут с един от най-големите язовири в България. Лятото е толкова хубаво и за това много хора предпочитат да прекарат почивката си в нашия хубав град. Чист въздух, хладни вечери. даже има и редовни посетители от чужбина. имат и фолклорна група за автентичен фолклор която има доста награди. Аз в момента не живея там зашото съм омъжена в гр.
Кърджали но винаги когато имам възможност и отпуските прекарвам в Доспат. Ако се чудите каде да прекарате отпуска напланина препоръчвам ви идете в там и няма да съжалявате. а да и може да опитате и пастърва. има хотели но ако искте може и да опъните палатка край язовира. Има и еко пътека за приятни разаходки. на около 30 кил. от Доспат е Ягодинскат пещера. Може даже да оптаре и родобски клин. Има тайа също и мадра от която можете да си закупите
пресен кашкавал,сирене и др млечни продукти които ще харесат и на най-големия чревоогодник. за около един час може и да отидете и до Влинград или до Гоцеделчев.  Други по големи градове до Доспат са Девин и Смолян. Близо до Доспат има и оше няколко ивестни язовира като яз. Антон Иванов, Васил Коларов,Батак. грдчето е близа и до Границата с гърция. Доспат е обински град в обл. Смолян. Моята рода е една от най-големите в града. Баща ми са шест деца и имам 17 първи братовчеди и някаде около 30-40 втори. Баща ми има двама братя които пеят във фолклорната група на града те пеят в мея от самото начало и аз съм пяла в нея преди да се омъжа, много ми беше хубаво особенно като се нагиздехме (така са казвали едно време за разкрасяването, но до ден днешен в моя край сеговори така) с тия пищни родобски носии. А певеца Николай Славеев е от гр. Сърнца той също се мамира ма брега на яз. Доспат. Гр Доспат е в началото на язовира, а Сърница в края му. ако съм ви заинтригувала посетете го и ше разберете, че ме съм преовелечила.