Хотел


Миналата година решихме да направим кратко европейско пътешествие. Ние, колата, малко багаж и пари. Готово. На втория ден привечер, наближаваме Будапеща. Решихме да търсим място за нощувка,а на сутринта отпочинали да разгледаме града. И така. Един хотел пълен,друг много скъп,започнахме да се отчайваме. Показва ни навигатора наблизо още един. Отиваме. Спираме пред нещо като къща на два етажа, с малък двор. Пълна тъмнина. Две коли отпред, слаба
светлина зад прозорец на втория етаж. Над вратата с неонов маркуч "OPEN". Като от филм на ужасите.Къде попаднахме? След кратък размисъл, решено- влизаме!  Вътре срещу вратата- стълби нагоре, коридор отляво и отдясно на стълбите. Няма нито рецепция,нито хора-нищо.Виждаме табела със нарисуван секретен ключ и стрелка надясно. Тръгваме надясно и стигаме до автомат, подобен на автомат за кафе, с нарисуван ключ. Почваме да гледаме като гръмнати.
Инструкции на унгарски. Следват на немски. И на английски! Добреее. 1.Пъхнете 25 евро в процепа. 2.Изчакайте да падне ключ. 3. Машината връща ресто. А сега,де. Типично по български,съмняваме се. Ами ако ни глътне парите,ако не пусне ключ?Мислим,мислим, но става късно. Ще рискуваме. Пускаме парите,натискаме бутона, и.. О!Чудо! Падна ключ! Втори етаж,ст.31. Отиваме.  Да ви кажа,на много места съм била,и в сферата на туризма съм работила, но за такъв тип хотели /на самообслужване/ дори не бях и чувала. Учудващо за ниската цена, беше много чисто. Хубави чаршафи,чиста баня, еднократни чаши и прибори. Нищо излишно. Спалня,две нощни шкафчета,маса с два стола,климатик. Имаше и малка тераска с пепелник.Хареса ни. На излизане до външната врата имаше пощенска кутия с нарисуван ключ. Пускаш и си тръгваш. Това е. Исках да ви кажа, че всеки ден човек може да се сблъска с нещо ново. Пътувайте, рискувайте. Ще спечелите!