Защо държавата е против хората


Не го разбирам. Не искам да повярвам, че всичко това се случва. Държавата буквално е изоставила обикновенните граждани. 
Не е нормално възрастни хора да изнемогват, а цял живот са работили за създаването и подобряването на живота в България. Къде е тук държавата? Защо ги захвърля с лека ръка? Те заслужават по-добър и спокоен живот. 
Друго важно нещо, което буквално ме тормози е здравеопазването в България. Отново говорим
за неефективност. Деца, които молят за помощ, за своя живот .!Не е нормално. Те са деца на тази държава. Те имат право да мечтаят и да се надяват, че един ден ще бъдат добре и ще могат да живеят нормално. Проблемът е,че това може да стане само чрез добротата на хората и тяхната помощ. Това е недопустимо . Събират се дарения и се правят благотворителни базари, за да могат децата на България да се лекуват. 
Къде е държавата? Къде
са институциите? Кой ще се погрижи за тях?.. Аз мога да отговаря. ..единствено обикновените българи, бедните. ..тези, които нямат. Защото те разбират болката от това да нямаш и разбират важността на тази кауза. 
Колко деца отнеха институциите от бедни български семейства? Защо го правят? Взимат деца от любящи родители и жи дават на приемни, като им плащат за това. Не е ли по удачно тези пари да се дадат на истинските родители, тези които обичат децата си,тези които страдат за тях. Отново неефективност. 
Имам чувството, че държавата и в пълен блокаж. Все едно е в кома и на апаратно дишане. Прави това , което и нареждат, а не това ,което е необходимо. 
Защо държавата не помага на работещите български граждани, а само на вечно безработните роми.? Но тук отново става дума за неефективност. 
За мен е важно да знам, че децата ми ще знаят и ще помнят българската история, защото един ден могат да напуснат родината си. А ако го направят няма да ги съдя. Не виждам перспектива да останат. Държавата гони младите от тук. Човек и да иска трудно ще отцеле в България. Тук вече не става въпрос за живеене, а за  отцеляване. Но и трудно! България стана и майка, и мащеха. Но ,колкото и да я обичаш трябва да живееш, а тук е сложно.