Грижа за по-здрава и красива коса


Есенният дъжд не е толкова полезен , но за сметка на това можете да се възползвате от последните топли слънчеви лъчи. Измийте си косата ,   леко я подсушете  и
излезте на балкона. Така ще я сушите по-добре,  разресвайки я непрекъснато. Маската от пасирана печена тиква  , жълтък и мед  е много подходяща през есента. Смесете по една супена лъжица от трите продукта . Можете да приготвите и използвате лосион за коса , приготвен от грозде и ябълки. За да я предпазите от изтъняване на косъма ,  мажете я с йод веднъж месечно.  Друго ефикасно средство е  хининова рецепта 
:пет хапчета хинин се стриват на прах и се смесват с ампула витамин А и един жълтък.  Маската се втрива  в корените и се държи около час след което се измива и се изплаква с лимонена вода ( литър вода и сок от един лимон   ) .
Ако имате проблем с косопада , не се тревожете и за това има лек. Приготвя се отвара от какъвто и да е билков чай ,  ако косата ви е по-светла -чай от лайка ,към която се прибавя 1 супена лъжица плодов оцет и лъжичка мед. С тази смес масажирайте корените на косата в продължение на 10-15 минути.  
А за растежа на косата можете да използвате тази маска : всички в равни части: мед, сок от алое, чесън, сок от репей, смесен с един жълтък, ако е необходимо, добавете вода. Тази смес  приложите  върху косата,  покрийте с целофан и кърпа. Оставете да действа 1,5-2 часа. Направете тази процедура  1-2 пъти месечно. След тази маска измийте косата си: смесете един жълтък с парче черен хляб + вода.  Опитайте се да не използвате ниско качествени шампоани, маски,  сешоари и преси  . Ако използвате някоя от тези  маски в този случай не използвайте шампоани.  И ще имате красива коса .