Кои са страните в Европа които приличат най много на нашата - България?


Реших да споделя една тема която може би е коментирана но е важна. Нон стоп се плюе по нашите градове, а реално въпреки дупките и (за София) гадните хора, повечето са сред най-красивите в Европа. Да, нямаме замъци и повечето, с изключение наПловдив и Копривщица нямат стари градове със средновековни къщи. 
font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 13px;">Но аз лично не харесвам да живея в такъв град. Да, да се разходиш веднъж-дваж става, но предпочитам по-модерни градове като Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив и София за живот, които наваксват със зеленина. Не ми харесват много-много исторически центрове с каменни улички в средновековен стил,
защото там зеленината обикновено липсва и няма дървета. Предпочитам широки булеварди и много дървета по улиците, по-скоро антична архитектура или разкопки и малки странични сокаци с много зеленина. 

Дори и в София, въпреки, че е все по-мръсна и презастроена има места, които ми харесват, като квартал Изток, Изгрев и Яворов. Много са зелени и са до Борисовата. А нима има много столици в Европа с толкова дървета по улиците в центъра? Прага например може да има по-хубави сгради, но няма почти едно дърво на улиците, лятото няма сянка. Лондон и особено Дъблин са с неизмазани къщи, мрачно време и там няма много дървета по улиците, всичко е някак сиво. Скандинавия е хубаво и зелено, но само през лятото, а през така дългата зима е ад. Колкото и да обикалям, не мога да намеря градове като нашите, които да са толкова добри за живот като Бургас и Стара Загора и някои части на София. Да, може да имат повече ретро архитектура и забележителности, мостове и т. н., но това е яко, ако си турист. Във всекидневието ти е все тая. Но и тук в София хората са ми студени и дръпнати. Затова искам да ви попитам в коя страна в Европа градовете приличат най-много на нашите? 
До сега май само Атина май доближава до БГ град, с по-хубав климат зимата според мен. От друга страна панелките в кварталите на Вилнюс, Рига и Талин са почни 1 към 1 с тези в българските градове, т. е. там ако отида ще е все едно, че съм в родния панелен квартал. Имат широки булеварди и много зеленина лятото. Но пък климатът им е отврат. Аз имам нужда от нещо познато, за да свикна на ново място. Например поживях в много малко градче в България (5000 души), ами така и не свикнах, защото не предлагаше нищо, което го има в родния ми град и беше пълна скука.Ще ми е интересно да изкажете мнение за вас коя страна най много прилича на нашата?