Подклаждана любовта на мъжа


Успешните връзки (и бракове) са тези, в които всеки от двамата подхранва себеуважението на другия. Това е нещо, което трябва да “татуирате” на сърцето си, ако искате дълготрайно щастие в любовта.

style="margin-right: 0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 0px; padding: 0px; color: rgb(14, 14, 14); font-family: "segoe ui", arial;">Знаете ли защо е толкова важно за жената в един брак, всеки път, когато й се удаде подходяща възможност, да дарява мъжа до нея с положителна оценка? Защо даже е препоръчително тази оценка да се изказва на всеосушание? 

0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 0px; padding: 0px; color: rgb(14, 14, 14); font-family: "segoe ui", arial; font-size: 13px;">Защото след това той е готов поне за няколко дни да дава от себе си в изобилие и да я обожава! 

 

Положителното изказване е много важна част от добрите взаимоотношения. Мога да ви дам пример с двойка, която познавам добре. Жената в нея е много умела с дългогодишния си съпруг. Разказвала ми е как, когато тя казва нещо хубаво за него пред други хора, той веднага се отваря емоционално и дори след това й прошепва думите, които всяка жена иска да чуе: “Само кажи какво искаш от мен и ще го получиш!”

 

Ето и един неин пример: преди няколко дни Стела* ми разказа ,че съпругът й имал среща на випуска си и отбелязвал 25 години от завършването на гимназия. Когато двамата отишли на тази среща, съучениците  започнали да обсъждат помежду си колко са остарели и колко много години са минали, откакто не са се виждали. И точно в този разговор се намесва Стела и с усмивка казва за съпруга си: “ Аз имам усещането, че моят мъж е на 30. Изглежда много добре! Няма да ми го обиждате!” 

 

Разбира се, всичко това е казано с лек и закачлив тон, а не с “озъбване” към съучениците му. По този начин тя флиртува със съпруга си и все пак успява да поддържа разговора приятен за цялата компания - тя леко и фриволно им дава една друга гледна точка. Като казвам това, искам да вметна, че жена, която умее да флиртува, е гордост за съпруга си… Той знае, че тя ще привлича възхищението на всички, пред които я показва, със своето симпатичино умение за общуване.

 

Но да се върнем на случката. След тези думи съпругът на Стела се усмихнал доволно и през следващата седмица не й отказвал нищо, което тя искала от него. Разбира се, тази случка ги направила и още една идея по-близки емоционално! 

 

Причината е, че той имал възможността да почувства, че Стела го харесва след 12-годишен брак! И разбира се, подобно нещо няма как да не отключи желанието му да прекарва повече време с нея. Все пак много ясно си е дал сметка, че подобна жена заслужава да бъде обожавана! Ето това означава да градиш връзката си тухличка по тухличка, подобно на красива и стабилна сграда!

 

На първа среща и в началота на дадена връзка, едва ли това би работило по същия начин за една жена. Но в по-стабилни отношения и особено при наличие на брак, ходът на Стела е просто чудесен. 

 

Правенето на такива жестове един към друг, на такива малки, но все пак въздействащи комплименти, подхранва близостта и освежава! Нека по-често да си спомняме защо сме си харесали точно този човек и какво ни е накарало да се влюбим в него! А и не само да си спомняме, но и да го припомняме и на самия него!