Жестовете към другите правят живота прекрасен


 Животът става все по-динамичен, хората са все по-заети и не обръщат внимание на малките неща. Въпреки това най-обикновен жест на доброта и милосърдие може да ни изпълни с чувство на удовлетворение и хармония. Според изследвания случайните жестове към другите не само подобряват физическото ни благосъстояние, но и помагат да гледаме по-позитивно на живота. Не е задължително жестът да е голям или да е свързан с много пари. По природа хората
се нуждаем от връзка с другите, от любов и състрадание. Затова се чувстваме добре, когато даряваме на някого нещо, когато помагаме безвъзмездно. Добрата дума и добрият жест имат чудотворна сила и създават ефекта на предай нататък. Никога не е късно да започнем. Защо не още днес? Създаваме си навик да бъдем добри. Каквото повикало, такова се обадило, казали са хората. Доброто, което даваме, рано или късно ще се върне. Важно е да се усмихваме.
Усмивката ще ни отвори много врати, ще ни помогне да се сприятелим и да разширим социалния си кръг. Никой не обича вечно нацупените и негативни хора. Да показваме любовта си. Духовното е много по-ценно от материалното в живота. Може да забравим някого, но не и начина, по който ни е накарал да се почувстваме. Да покажем на другите, че са обичани, ценени, специални - особено близките. Да прощаваме, прошката не е лесна работа. Едно е да си мислиш, че си простил, друго е наистина да простиш от сърце и да продължиш напред. Казват, че това е най-голямото изкуство. Иска се смелост и широка душа. Важно е не само да се научим да прощаваме на другите, но и на себе си. Затова усмихвайте се, показвайте любовта си и прощавайте!