Домашни рецепти за борба с рака


 Раковите заболявания са най-големият бич на съвременното общество. Всеки познава поне един човек, член на семейството, приятел, колега или съсед, който се бори с това коварно заболяване. Добрата новина, когато говорим за ракови заболявания, е, че все повече хора успяват да се преборят с болестта. Голям принос за това има промяната в начина на хранене. Медиците са категорични, че има няколко суперхрани, които подпомагат процеса на
оздравяване, въпреки че едва ли можем да наречем един плод или зеленчук - универсална панацея. Включването на определени продукти в ежедневното меню могат да предпазят човек от рака и дори да му помогнат да се справи с него. Средствата за противодействие на злокачествените тумори са фибрите, протеините, фитохимикалите и веществото капсаицин. Ето препоръки за хранене:
 Плодова салата с боровинки, в нея може да се сложи лъжичка овесени
ядки и кисело мляко, за да се подсили ефектът им върху организма. Този десерт може да се използва като превенция на рака на дебелото черво и ректума, на устата и ларинкса, на хранопровода, на белия дроб и на стомаха.
 Боб яхния с люта чушка. Комбинацията е добре позната у нас, тъй като е част от националната ни кухня. Лютите червени чушки съдържат капсаицин, който буквално разбива раковите образувания.Оказва се идеално средство за борба с рака на дебелото черво, на ректума, на гърдата, на простата, на панкреаса и на белите дробове.
 Кисело мляко с ленено семе. Една купичка мляко с три супени лъжици смляно ленено семе всяка сутрин. Подобна закуска предпазва организма от рак на гърдата, на простата, на дебелото черво и на пикочния мехур. 
 Картофи на фурна с куркума. Картофите, подобно на други продукти, богати на каротин, например морковите, тиквата, цитруси и домати, притежават мощно антиоксидантно действие. А куркумата, попадайки в организма, прекъсва всички клетъчни пътища за разрастване на туморните образувания. 
 Задушен спанак и броколи. За спанака, има над 100 публикации в научни издания за неговото уникално действие при пациенти с онкологични диагнози. Препоръчват да се използва както в салатата, така и в задушеното телешко и супите. 
 Зелен чай. Тази напитка също е подходяща за справяне с рака на стомаха, на дебелото черво, на яйчниците. Доказано е, че народите, в чиято култура е застъпена чаената церемония, са с по-малък брой онкологични заболявания. 
 Бадеми. Тези ядки също са част от екипа за борба с рака и са с отлично антиоксидантно действие. Предпазват клетките от вредното влияние на свободните радикали. Консумацията на 8-10 ядки дневно помага при рак на гърдата и на простата.