Не отлагай никога щастието за утре


Установих, че най-нещастните хора са тези, които винаги отлагат удоволствието за по-късно. Днес нямат време. Нямат време да поспят повече, нямат време да излязат навън, да се видят с приятели, да поспортуват, да хапнат нещо, което им доставя удоволствие, да пийнат неща, които им харесват, да се занимават с това, за което винаги са мечтали. За тези хора животът не е днес и сега. Той е утре....някой ден...в някой друг момент. Тези хора се чувстват
винаги неспокойни. Все нещо не са свършили, както трябва или нещо е хартисало несвършено. Все нещо може да се случи. Я пожар, я катастрофа, я някой да се разблоее, я да ги оберат или излъжта. Те живеят в страх. Дори и да се случи нещо приятно около тях, те ще си кажат: Ми не, не бива да се радвам и да бъда щастлив, защото след всяко хубаво идва нещо лошо и аз трябва да бъда готов за лошото.

И така час след час, ден след ден животът си
тече и докато другите хора се радват на всеки миг, на всяко дишане, тези хора страдат. А, иначе, те много искат да бъдат щастливи. Очакват и копнеят за щастието, подготвят се за него, когато някой ден то ги връхлети. И чакайки го, остаряват без нито за малко поне да са го изпитали. На тях щастието им винаги им бяга.

Драги хора, научете се да са отпускате. Научете се да се радвате и забавлявате с всяко нещо, което е днес и сега около вас. Зарежете това, че домът ви може да е малко мръсен и неподреден, ако сте уморени, легнете си и се насладете на почивката. Пуснете си хубав филм или музика, хапнете си нещо вкусно и приятно, дайте си този миг удоволствие точно сега, а не утре. Обадете се на някой приятел и излезете. Посмейте се заедно. Позволете си някоя лудория. Облечете се с нещо нестандартно или променете малко прическата. Отделете време да се позанимавате с неща, за които все казвате, че нямате време. Точно тогава ще се усетите щастливи.