Отчуждаване


Отчуждаването е едно от онези неща, които ние не можем да контролираме!  Всички имаме такива хора в живота си, с които преди сме били неразделни, а днес може дори да се поздравяваме насила. Вьпреки, че сме свикнали да казваме, че разстоянието нищо не променя - то променя много неща. Колкото по-рядко се срещаме, чуваме с някого с времето ни става все по-трудно да общуваме. С хората, с които се виждаме всекидневно разговорите са някак
по-непринудени, а с тези , с които не сме общували известно време нещата не са толкова прости. 
От личен опит мога да кажа, че хората се променят, животьт се променя, обстоятелствата се променят. Имала сьм приятели (доколкото мога да ги нарека така), които сьм ‘изгубила’ поради различни причини, някои дори и необясними за мен самата - преместване в друг град, сменяне на работата, сватба, дете... Колкото и странно да ви звучи, наистина
има хора, които решават, че щом се омьжиш трябва да прекьснат контактите си с теб-нали вече си вьрзана и не можеш да пиеш кафе с приятели. Има ги и тези, които решават, че щом вече си имат мьж/жена нямат нужда от приятели. Най-абсурдното нещо, което ми се е случвало е ‘приятели’ да ми казват, че ще трябва да се срещнем след някоя и друга година, защото вече си имам бебе и не ставам за купони (това дете си е мое, то винаги ще е на пьрво място в моя живот- както сега, така и след някоя и друга година, но не сьм ли аз човека, който трябва реши какво да прави и какво не?!). 
Има и друг вид отчуждение, за което не е нужно хората да са далеч един от друг- достатьчно е само да забравят да обрьщат внимание един на друг! Има много двойки, заедно от толкова много години, но забравили да се гледат в очите и да си общуват. 
Никой не заслужава такова отношение от половинката си. И ако не искате да ви се случи нещо такова, трябва да осьзнаете, че човекьт до вас не е просто даденост- той заслужава внимание и любов всеки ден, за да не се окаже, че сте се превьрнали в непознати някой ден!