Почивка в Турция или България


От няколко години насам забелязвам, че българите предпочитат съседните държави за почивка през лятото, а не нашата. Защо се случва това?
Аз съм една от тях, която предпочита главно почивките в Турция, защото отношението, цените, качеството са на съвсем друго ниво.
За пример ще дам Мармарис - известен турски курорт.
Почивка за седмица, тип all inclusive с автобус е 500лв в 5* хотел. Храната и напитките са качествени

и разнообразието е голямо. Почистване на стаите се извършва всеки ден, това внимание, което можеш да получиш там, тук го няма никъде! Освен, ако не плащаш 200лв на вечер и правиш по още толкова сметка на вечеря.

Градчето е много красиво, чисто и удобно за разходки от единия до другия край почти. Няма пияни туристи с бутилка в ръка, нито преливащи кофи с боклук. Нощните заведения са на специална улица, където шумът не достига до

хотелите и не пречи на почиващите. До 23:00ч има през пет минути маршрути, които спират навсякъде, където им кажете и струват левче. 
Организират се всеки ден различни мероприятия - разходка с корабче (до различни дестинации), екскурзия до някой остров, плуване с делфини, гмуркане и т.н.
Цените по магазините и заведенията са доста по-ниски от тези по нашите курорти. За дамска чанта, която при нас струва 60лв, там я купувам за 20-25лв. Плюс като се има предвид курса на лирата. И да не забравяме, че никой по заведенията не ни товари сметката накрая с неща, които въобще не сме поръчвали.
Веднъж посетили турските курорти, много трудно оттук нататък хората биха се доверили на нашите и това го виждам с очите си всяка година!