25 неща, от които всеки брак се нуждае


1. Специално място - може да е любим ресторант, парк или отдалечено място, където ходите през ваканциите. Няма значение кое ще е то, важното е да "създавате спомени" заедно.
2. Добри обноски - "Моля" и "благодаря" не трябва да са само любезности, на които учите децата са или казвате на непознати. Хубавите маниери означават още повече, когато сте женени. Казвайте "моля" и "благодаря" за всичко: за оправянето на леглото, за това, че
половинката ви е подал солницата или почистил.
3. Приемете да не сте съгласни - в началото на любовта хората вярват, че винаги ще са на едно мнение с половинката си. Но това не е възможно. Приемете, че по някои теми ще имате разногласие, а да спорите непрекъснато няма да е от полза на никого от вас.
4. Силна вяра в "докато смъртта ни раздели" - трудните моменти винаги идват. Но и винаги отминават!
5. Да оставите
последната хапка за другия - е, не всеки път! Но понякога можете да пожертвате последното парче торта или порция ястие.
6. Обличайте се един за друг - в съвременното общество е прието да се носят спортни дрехи почти навсякъде. Но пък е толкова хибаво да се облечеш елегантно, а и така личи, че си положил допълнително усилие за половинката си. 
7. Прекарвайте време с двойка, която харесвате - това ще подсили вашата собствена връзка.
8. Искайте и давайте прошка - не е лесно да се живее с друг човек, пък и всички сме несъвършени. Затова забравете за гордостта си и преценявайте кога е по - добре да отстъпите. Вечното недоволство не създава устойчив брак.
9. Споделени ценности - противоположностите често се привличат, но в дългосрочен план може да се окаже трудно справянето с различията.
10. Специални традиции - неделни следобедни разходки, гледане на любим филм... Специалните ритуали засилват близостта между партньорите и правят връзката уникална.
11. Любовни бележки - целувка с червило върху огледалото, тайно пусната бележка в чантата на любимия или пък сърчице в края на списъка за пазаруване - вие решавате какво и как, но е важно от време навреме да има такива неочаквани любовни бележки.
12. Уважение - да говорите лошо за другия, да омаловажавате жестовете и постиженията му, както и да опитвате да го манипулирате, са рецепта за брак, който няма да издържи и най - малката трудност на пътя си.
13. Годишнините ви са "голяма работа" - дали става дума за отбелязване на датата, когато сте се запознали или пък кръгла годишнина от подписването - превърнете този ден в необикновен. Да сте заедно е ценно и нека това проличи.
14. Снимка в рамка - не става дума за сватбената ви фотография. Изберете друга снимка, която да сложите в красива рамка.
15. Целувайте се за "добре дошъл" и "довиждане" - винаги се поздравявайте и изпращайте с целувка, защото не знаете какво ще се случи, след като се разделите. И винаги показвайте радостта си, че пак сте заедно.
16. Правете си публично комплименти - на всеки е приятно да получи признание, особено публично.
17. Шегувайте се - ако можете да откривате смешното в ежедневните ситуации (независимо дали става дума за изгубен багаж, запушена мивка, наводнено мазе...) ще живеете по - леко и приятно.
18. Време насаме - трябва да имате и почивка един от друг, независимо колко се обичате. Отделяйте време за своите лични интереси или за да се видите с приятели насаме. След като сте си починали един от друг, ще имате повече желание да сте заедно, а и така се поддържа жив интересът към другия.
19. Понякога изключвайте всички устройства - не е особено приятно да говорите с партньора си, когато сърфира в интернет или изпраща текстови съобщения. Заделете си време, свободно от технологии: разходете се сред природата, слушайте птиците, гледайте залеза... Без да се взирате в телефоните си.
20. Оставете и другият да избира - нека понякога и половинката ви да избира какво да правите или какъв филм да гледате, дори ако не харесвате много това, което предлага.
21. Ваш таен език - думи, които само вие използвате, или смешки, които разсмиват само вас... Това е вашият "таен код", който само вие знаете!
22. Нови приключения - има комфорт в познатото, но пък в непознатото има вълнение и усещане за виталност. Защо не поемете на еднодневна екскурзия до място, на което никога не сте били или пък да се запишете на уроци по салса...
23. "Помниш ли..." - припомнянето на хубави съвместни преживявания ще ви накара да се смеете и ще ви напомни защо се харесвате.
24. Бъдете мили - ако ви обидят или наранят, човешко е да искате да отвърнете по същия начин. Понякога обаче е по - полезно да си добър, вместо прав. Разбира се, невинаги е възможно, но ако сте мили, ще се почувствате по - добре, пък и ще разсеете напрежението.
25. Празнувайте малките победи - добър резултат от профилактичен медицински преглед, силно представяне в службата, дори това, че най - накрая е петък... Празнувайте всички малки радости, защото именно те осмислят живота.