С или без телефон в първи клас?


Смятате ли, че детето тръгвайки на училище в първи клас трябва да има телефон? 
Има училища в които излишно забраняват учениците в първи клас да носяъ телефони и аз определено одобрявам това. Все пак ние родителите го водим и ги взимаме от училище, а докато са там са под наблюдението на учителите. Не мисля, че ако има телефон ще съм по- спокойна или ще се притеснявам дали някой от по-горните класове няма да го удари само за да му вземе
телефона пък дори и да е от 10лв. Другото е и постоянното съревнование между днешните деца относно това кой какво има, какво носи, от кой точно марков магазин са му купени дрехите или обувките. Светът е станал толкова материален и за съжаление възрастните сме тези, които наслагваме тези неща на децата ни докато са още малки. В крайна сметка защо му е на един първокласник телефон? Трябва ли след всеки час детето да се обажда на родителите си?
Нека осъзнае, че вече трябва да се научи да бъде самостоятелно, а не постоянно да е вързан по някакъв начин за мама или тати. За всеки родител е труден този момент, защото осъзнаваме че нашите деца вече порастват и малко по малко ще започват да се отделят все повече от нас, но това е неизбежо и всички минаваме през това. Все пак целта е да помогнем на децата си да израстнат като самостоятелни и независими хора, достатъчно силни за да се изправят и да могат да се справят сами с всички трудности и препятствия, които ще се изпречват в живота им.