Съдбата на зодия Козирог


Козирозите трябва да запомнят, че не трябва да се оставят никога събитията да ги изненадат. Житейският им урок е да разчитат повече на себе си, отколкото на помощта на другите. Козирогът носи в себе си честолюбие, амбиции за напредък и издигане. Той е последовател на максимата - "Бавно, но сигурно". Носителите на този зодиакален знак са способни на упорит труд и са много изобретателни.
Те са съсредоточени и не обичат да разпиляват времето
си. Оползотворяват всяка секунда от времето си, за да изпълнят поставената цел. Заветната им цел е да завоюват нещо голямо в живота.
Спокойно можете да се доверите на Козирога, но не забравяйте, че те преценяват другите хора строго и не прощават лесно. Злопаметни са, но рядко се сещат за отмъщение. Не са особено отзивчиви, а в личните си взаимоотношения са по - скоро въздържани и хладни.
 Не обичат да се месят в чужди
работи и не допускат някой да се меси и в техните. Умеят да пазят тайна. Козирозите са хора на разума, умът им е винаги нащрек. За жалост Козирозите виждат по - скоро песимистичната страна на живота и макар на пръв поглед това да не личи, те са крайно чувствителни. Представителите на този знак са предпазливи, самовлюбени, а понякога показват и войнствен характер.
Козирогът трябва да се научи да преодолява своята гордост, суета, егоизъм и съмнения. Житейският път на хората, родени под този зодиакален знак са изпълнени с препятствия и трудности. Често пъти те сякаш се раждат с ума на възрастни и затова често са по - сериозни и затворени.
Не се вписват лесно в непознати компании и им коства усилия да се преструват на любезни. Тези хора сякаш си поставят някаква броня, но дълбоко в сърцето си копнеят да бъдат разбирани и обичани. Несравними са що се отнася до издръжливостта и дори трудностите им доставят някаква странна горчива радост.
Областите, в които биха могли да намерят успешна реализация са свързани с организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол.
Добри професии за Козирога са директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори или строители.