Какво е любов?За едни февруари е месецът на любовта, за други просто февруари. В социалните мрежи хората се делят на два типа - тези, които очакват деня на влюбените, и другите, за които 14-и февруари е просто четвъртък. А аз съм от хората, за които всеки месец е месецът на любовта, и се радвам на най-искрената и чиста такава.

Замислих се обаче какво е любов и не можах да отговоря на себе си кратко, точно и ясно.
Затова реших да попитам мои познати и приятели. Чух какви ли не отговори.

Любовта е щастие и омраза!

Замислих се и осъзнах, че е така. Обичаш и продължаваш да обичаш или обичаш и после намразваш, ако не си успял достатъчно да обичаш или пък да те обичат.

Любовта е усещане!

Ние сме хора и вечно усещаме нещо, а има ли по-хубаво усещане от
любовта?

Любовта е страст!

Какво е животът без страст, а щом любовта е страст, какво е животът без любов?

Любовта са нашите, гаджето, кучето и приятелките ми!

Любовта не е предмет, а живи същества? Така ли?

Любовта са мама и тате!

Те първи ни учат какво е любов. Те са представители на най-чистата и свята любов. Учат ни, че любовта е да даваш, без да искаш нищо в замяна. Учат ни да казваме "Обичам те", но и най-важното - да го усещаме. Мама и тате са любов и ние всички сме резултат на тази любов. Искам да отбележа, че моите родители на тази дата, в този хубав ден на любовта, преди години са си казали "Да!" и сега аз искам да ги поздравя!

Чух и други отговори: "Любовта е секс", "Любовта са всичките ми минали афери", "Ти си любовта" , пращаха ми снимки на храната и бирата си и какво ли още не. Реших да попитам и деца и да чуя какво мислят и те, и останах очарована.

Любовта е сърце!
Лия, 5 години

Ами да, нали от малки ни учат да рисуваме сърца и да свързваме любовта със сърца. Аз обаче все се чудя, със сърцето ли чувстваме или с мозъка наистина?

Любовта означава, че много те обичат и безкрайно те обичат!
Кристиян, 4 години

Любовта означава да бъдеш обичан!

Любовта е любов, обичам те!
Александър, 2 години

Първоначално ми каза, че няма да ми каже какво е любов, защото беше сърдит, но после го попитах пак и ми даде следния отговор. Не съм очаквала да чуя нещо подобно от 2-годишно дете.

Точно така, любовта е любов! Не можем да я пипнем, но можем да я усетим и да я почувстваме. Колкото повече хора попитаме какво е любов, толкова различни отговори ще чуем.

Ето, сега и аз ще споделя какво за мен е любовта. Любовта за мен е нещо, без което не можем, тя е топлина и сигурност, надежда дори. Любовта се крие в малките неща, които изпълват ежедневието ни. Любовта са думите на мама: "Пази се" и тези на тате "Гледай да си здрава". Любовта е в онези терлички в шкафа, които грижливо ни е оплела баба. Любовта е последната мисъл вечер и първата сутрин. Любовта е във всяко нещо, което не може без друго нещо. Любовта не е за двама. Любовта е за всички, тя е емоция и нежност. Или както Алекс ми каза, любовта е любов!