Кои растения са токсични за птиците?Вероятно в дома ви присъства изобилие от най-различни растителни видове, кое от кое по-красиво. Когато обаче решите да притежавате птица у дома си, трябва да съобразите кои често срещани в къщите ни растения предизвикват интоксикация у пернатото животно и да разчистите района, избягвайки потенциалната опасност.

1. Жасмин
Жасминовият цвят е колкото нежен,
толкова и ароматен, но за птичите индивиди той е отровен.

2. Нарцис
Всеизвестното пролетно растение е голям проблем за вашето птиче. Ярките жълти цветове привличат папагалчетата, но не са така чаровни, както изглеждат, тъй като са токсични.

3. Бодлива зеленика
Неизменно това растение присъства като
декорация за трапезата ви, но листата и плодчетата му могат да са смъртоносни за пернатия ви приятел. Потърсете синтетични алтернативи за украса, за да сте спокойни, че птичето ви е в безопасност.

4. Орлови нокти
С благоуханията и изяществото си това цвете едва ли ще изглежда като токсично за който и да било вид. Цветовете и листата обаче се оказват токсични за папагалчетата и дори смъртоносни.

5. Бръшлян
Сочните, буйни зелени стени от бръшлян са задължителни за фасадата на всяка къща с богата градина. Въпреки красивият акцент, който създава, бръшлянът има смъртоносен ефект върху вашите птички.

6. Крем
Вариациите на това растение са безброй, като това прекрасно цвете присъства във всеки втори букет. Ако сте собственик на пернато животинче, внимавайте с кремовете, тъй като листата и цветовете са особено отровни.

7. Магданоз
На всяка манджа – магданоз. Много хора предпочитат да си отглеждат магданоз целогодишно, за да имат прясна подправка за гозбите си. За жалост това ще е трудно за притежателите на птиче, тъй като е високо токсичен и дори смъртоносен за животинчето.

8. Коледна звездаИдеалната украса за богатата зимна трапеза е коледната звезда. Организмът на птичето ви няма да е толкова съгласен, тъй като за птици, както и за хора и други животински видове растението е отровно.

9. Имел
В класацията с отровните растения присъства още едно, служещо за сезонна украса – имелът. Както листата, така и плодчетата са токсични за птиците.

10. Грамофонче
Увивното растение е често срещано в градините на хората и не изисква особена поддръжка. Макар и красиво, крие потенциална опасност за пернатия ви другар, бидейки едновременно привлекателно с ярките си цветове и отровно.